İsrail Başbakanı Moskova’da Putin’le görüştü

İsrail Başbakanı Moskova’da Putin’le görüştü

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in İsrail Başbakanı Naftali Bennett ile Kremlin’de görüştüğünü bildirdi.

Siyonist İsrail Başbakanı Bennett, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere sürpriz bir ziyaretle Moskova’ya gitti.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Putin’in siyonist Bennet ile Kremlin Sarayı’nda görüşme gerçekleştirdiğini belirtti. Devam eden görüşmenin içeriğine yönelik bilgi veren Peskov, “Ukrayna etrafındaki durum müzakere ediliyor.” dedi. Peskov, görüşme sonunda basına açıklama yapılmasının planlanmadığını da dile getirdi.

İsrail Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, İsrail Başbakanı Bennet’e, tercüme görevini de üstlenecek İsrail İskan ve İnşa Bakanı Ze’ev Elkin’in yanı sıra, Ulusal Güvenlik Kurumu Başkanı Eyal Holata, Başbakanlık Diplomatik Danışmanı Shimrit Meir ve Başbakanlık Sözcüsü Matan Sidi’nin eşlik ettiği aktarıldı.​​​​​​​

İsrailli siyasi bir kaynak, Bennett’in Kremlin’de Putin ile yaklaşık üç saatlik bir görüşme gerçekleştirdiğini aktardı. Bennett’in ABD, Almanya, Fransa ile koordinasyon içinde olduğu, Ukrayna ile diyaloğunun devam ettiği paylaşıldı.

Bennett-Zelenskiy telefon görüşmesi

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova’da görüşmesinin ardından, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda konuştu. Konuyla ilgili İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Bennett ve Zelenskiy’in görüşmesine ilişkin ayrıntılara yer verilmedi.

Bennett, Almanya’ya geçti

Bennett, Moskova’da Putin ile yaklaşık üç saat görüşmesinin ardından Alman Başbakan Olaf Scholz ile görüşmek üzere Berlin’e hareket etti. İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Bennett’in Moskova’dan Berlin’e doğru yola çıktığı ve Almanya’da Şansölye Scholz ile görüşeceği belirtildi.

Ukrayna krizi sonrası, siyonist devleti bekleyen yeni denklem

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *