Kumarhaneci Falyalı cinayetinde gelişmeler

Kumarhaneci Falyalı cinayetinde gelişmeler

Halil Falyalı ve Murat Demirtaş’ın silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin 3 şüpheli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınırken, KKTC’de bir kişi tutuklandı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Halil Falyalı ile ilgili açıklama yaptı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) kumarhane işiyle uğraşan Halil Falyalı ve şoförünün önceki akşam hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili KKTC’de bir kişinin tutuklandığı bildirildi. Olayla ilgili sabah saatlerinde Girne Kaza Mahkemesine çıkarılan zanlı hakkında 2 gün tutukluluk emri verildiği öğrenildi.

Falyalı, önceki akşam Girne bölgesi Çatalköy mevkisinde arabasındayken kimliği bilinmeyen kişiler tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Ağır yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Falyalı, daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’ne nakledilmişti. Falyalı, bütün müdahalelere karşın burada hayatını kaybetmişti. Saldırıda, Falyalı’nın şoförü Murat Demirtaş olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Aralık ayında serbest bırakılmıştı

KKTC’de 2010’da bir davada “tehdit” gerekçesiyle yargılanan ve tutuklanan Falyalı, daha sonra serbest kalmıştı. Falyalı, geçen yıl ekimde “darp”, “soygun,” ve “zorla alıkoyma” suçlarıyla ilgili bir davada tutuklu olarak yargılanmıştı. Girne Kaza Mahkemesinde görülen dava, takipsizlik nedeniyle geri çekilmiş, Falyalı aralıkta serbest kalmıştı.

​​​​​​​Falyalı hakkında bir davanın da ABD’de devam ettiği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Değerli bir kardeşimizdi

Kıbrıs Postası’ndan Gökhan Altıner’in sorularını yanıtlayan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Halil Falyalı cinayetiyle ilgili şunları söyledi:

“Üzüntümü paylaşmak istiyorum, değerli bir kardeşimizdi, bu ülkeye yatırımlar yapmıştı, çok insana iyilik yapmıştı. Kendisine rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bizim yapmamız gereken bu işi takip etmek ve sorumluları ortaya çıkarmak. Temaslarımı sürdürüyorum.”

Cumhurbaşkanı Tatar; Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve Kolordu Komutanlığı’yla görüştüğünü belirterek, “Saldırganların deniz yoluyla kaçmaları mümkün değil. Olay koordineli şekilde araştırılacak” dedi.

Halil Falyalı silahlı saldırıda öldürüldü

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *