‘Allah rızası için’ tüm mal varlığını bağışladı

‘Allah rızası için’ tüm mal varlığını bağışladı

Edirne’nin Havsa ilçesi Osmanlı köyünde çiftçilik yapan 76 yaşındaki Mehmet Öz, Diyanet İşleri Başkanlığı Edirne İl Müftülüğü’ne gelerek, 2 milyon lira değerindeki mal varlığını bağışladı.

Köyde çiftçilik yapan Mehmet Öz, müftülüğe gelerek bağış yapmak istediğini söyledi. Görevlilerin yardımı ile Türkiye Diyanet Vakfına bağış gerçekleştirildi.

Çiftçi emeklisi Mehmet Öz, AA muhabirine, eşiyle Osmanlı köyünde yaşadığını, çocuklarının olmadığını söyledi. Allah rızası için bağışta bulunmak istediğini ve bu hayalini gerçekleştirdiğini belirten Öz, “Sağlığımda bunu yaşamak istedim. İstediğimiz şeye nail olduk. Bağışımızı yaptık Allah’a şükür.” dedi.

Öz, şöyle konuştu: “Allah inşallah tamamına erdirsin. Bütün öğrencilere faydamız olursa bu memlekette insan yetişmesine de katkımız olur. Çok huzurluyum şu an. Bunu hayal edip gerçekleştiremeyenler, bu dünyadan gidenler var. Ben de sağlığımda yapmak istedim. Bunun devamı gelir, daha da katkımız olur. Allah bu yolda nicelerine eriştirsin. Bağışımız 2 milyonu geçer herhalde. Kur’an kursu öğrencilerimiz faydalansın, daha fazla öğrencimiz Kur’an-ı Kerim öğrensin isterim. 2 yıldır düşünüyordum, nasip bugüneymiş, Allah kabul etsin, tamamına erdirsin.”

Müftü Bozkurt: Dini bilen nesiller toplum için yararlı

Edirne Müftüsü ve Diyanet Vakfı Şube Başkanı Alettin Bozkurt, Mehmet Öz’ün köyündeki 84 dönümden oluşan 18 parsel arazisini ve evini bağışlayarak örnek bir davranış gösterdiğini belirtti. Bu bağışın büyük bir fedakarlık örneği olduğunu vurgulayan Bozkurt, “Peygamber Efendimiz ‘Ademoğlu ölünce amel defteri kapanır ancak 3 kapı açık bırakılır’ der. Bunlardan biri sadaka, bırakılan bir ilim ve diğeri salih evlattır. Sadaka-i cariye cami, köprü, okul ve Kur’an kursları yaptırmaktır. Hacı amca da sadaka-i cariyeye nail oldu. Bu büyük bir sevaptır, hayırdır. Hacı amcamız gibi hayırseverlerin sayısı çoğalsın.”

Bozkurt, dini bilen, öğrenen ve öğreten nesillerin yetişmesinin toplum için yararlı olacağını belirterek, “Evlatlarımıza dinimizi öğretmemiz lazım. Bunun da yolu Kur’an-ı Kerim’den sünnetten ve İslam’dan geçer.” diye konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *