Hulusi Akar, NATO karargahında

Hulusi Akar, NATO karargahında

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere NATO Karargahı’na geldi.

Türkiye’nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Basat Öztürk ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar, NATO Daimi Temsilciliği ile Türk Askeri Temsilciliğini ziyaret ederek personelle görüştü, süren çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Türkiye’nin bugüne kadar NATO’da üzerine düşenleri yerine getirdiğini vurgulayan Akar, bundan sonra da Türkiye’nin bu görevlerini sürdüreceğini belirtti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ve ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile görüştü.

Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere geldiği NATO Karargahı’nda ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere NATO Karargahı’na geldi. Türkiye’nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Basat Öztürk ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar, NATO Daimi Temsilciliği ile Türk Askeri Temsilciliğini ziyaret ederek personelle görüştü, süren çalışmalara ilişkin bilgi aldı. ( Arif Akdoğan – Anadolu Ajansı )

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile görüşmede, ikili ve bölgesel savunma, güvenlik ile savunma sanayisinde iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile de görüştü.

Görüşmede, Roma’da gerçekleştirilecek G20 Liderler Zirvesi öncesinde olumlu gündem oluşturulması için ayrıntılı bir görüşme yapılmasının gerekliliği ele alındı.

NATO Savunma Bakanları Toplantısı, hazirandaki NATO Zirvesi’nden ve ittifakın bu yaz Afganistan’dan çekilmesinden sonra düzenlenen ilk toplantı olması bakımından önem taşıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *