Sisi’ye Kur’an’ı Kerim hediye edildi!

Sisi’ye Kur’an’ı Kerim hediye edildi!

İhvan yönetimine karşı acımasız tavrı ile tanınan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi, katıldığı mevlid kandili programında, Ezher üniversitesi şeyhi Ahmed et-Tayyib’in elinden, 20 yılda hazırlanmış özel bir Kur’an-ı Kerim hediye aldı.

Mevlit Kandili gerekçesiyle başkent Kahire’nin doğusundaki bir konferans merkezinde düzenlenen programa, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, El-Ezher Kurumu Şeyhi Ahmed et-Tayyib ve Mısırlı üst düzey bürokratlar katıldı.

Ezher’den, hazırlanan mushafa övgüler!

Ezher tarafından yapılan açıklamada, “söz konusu Mushaf-ı Şerif üzerindeki çalışmaların yaklaşık 20 yıl sürdüğü” belirtildi. Mushafta, İlhanlı ve Memlük dönemlerine ait el yazmalardan esinlenerek oluşturulan geometrik desenler, tezhip ve tezyinatta yer alan renklerin kullanıldığına işaret edilen açıklamada, altının ve renklerin parlaklığını uzun süre korumak için en kaliteli saf pamuk ve asitsiz kağıda basıldığı aktarıldı. Mushafın kapağının, bitkisel tabaklama yapılmış saf deriden olduğu kaydedilen açıklamada, ayrıca Kral (Ahmed) Fuad hattı ile basıldığı ifade edildi.

Açıklamada, El-Ezher Kurumu Şeyhi Tayyib’in mushafı Cumhurbaşkanı Sisi’ye takdim ettiği belirtildi.

Sisi kandil programında konuştu: Dini söylem düzeltiliyor

Sisi, programda yaptığı konuşmada, “Önceliklerimiz arasında yer alan farkındalık ve dini doğru anlama konusunun önemini her zaman vurguluyoruz. Mısır, farkındalık yaratma ve dini söylemi düzeltme misyonunu sürdürüyor.” dedi.

Tayyip: Peygamberi rehberliğe ihtiyacımız var

El-Ezher Kurumu Şeyhi Tayyib de “Bugün dünyamızı ve Müslüman toplumları insanlık dışı koşullardan kurtarmak için Peygamberi rehberliğin dönüşüne ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *