BAE’nin büyük uçağına İstanbul’da tören yapıldı

BAE’nin büyük uçağına İstanbul’da tören yapıldı

Birleşik Arap Emirliklerine ait Emirates havayollarının “Dünyanın en büyük yolcu uçağı” olarak anılan Airbus A380 tipi uçağının İstanbul Havalimanı’na gelişi gerekçesiyle tören yapıldı.

1 Ekim’de İstanbul’a günlük A380 uçuşlarına başlayan Emirates’in 4 ayrı sınıfa sahip olan ikonik çift katlı uçağı bugün ilk kez İstanbul’a geldiği için tören düzenlendi.

EK123 sefer sayısı ile gerçekleşen özel uçuşa, Uluslararası İlişkiler Kıdemli Başkan Yardımcısı Şeyh Majid Al Mualla ve Ticari Operasyonlar (Körfez, Orta Doğu ve Orta Asya) Kıdemli Başkan Yardımcısı Adil Al Ghaith liderliğindeki bir heyeti katıldı. 14.25’te İstanbul Havalimanı’na inen uçak follow me araçlarıyla karşılanırken, Emirates heyetini İstanbul Havalimanı yetkilileri karşıladı.

Uçağın gelişi dolayısıyla İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali’nde tören düzenlendi.

Emirates Ticari Operasyonlar (Körfez, Orta Doğu ve Orta Asya) Kıdemli Başkan Yardımcısı Adil Al Ghaith, törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’nın Dijital Hizmetler ve Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Ersin İnankul, bölgenin en önemli aktarma merkezi olan İstanbul Havalimanı’nın güçlü altyapısı, üstün teknolojisi ve sunduğu üst düzey müşteri deneyimiyle dünyanın önde gelen hava yolu şirketlerine ev sahipliği yapmağı sürdürdüğünü söyledi.

İnankul, Emirates’in düzenleyeceği seferlerin hayırlı olmasını diledi. Törenin ardından İnankul, Al Ghaith’e İstanbul Havalimanı’nın lale figürlü hava kontrol kulesinin maketini, Al Ghaith ise İnankul’a dünyanın en büyük uçağı çift katlı A380 uçağının maketini hediye etti.

Törenin ardından uçağın içi gazetecilere gösterildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *