‘ABD emperyalizminin sol gösterip sağ vurduğu çoktur’

‘ABD emperyalizminin sol gösterip sağ vurduğu çoktur’

Salih Tuna, Amerikan emperyalizmini konu aldığı bugünkü yazısında, “Solu sağa, sağı da sola karşı kışkırtıp Türkiye’yi terör üzerinden stabilize ettiler. Her daim aklımızda tutmamız gerekeni hatırlayalım: Hiçbir zaman vazgeçmeyecekler!..’ dedi.

Sabah gazetesi yazarı Salih Tuna, “Kriziniz bol olsun!” başlığını taşıyan bugünkü yazısında, “Benim bildiğim şudur: ABD emperyalizminin sol gösterip sağ vurduğu çoktur.” ifadesini kullandı.

Tuna, yazısının bir bölümünde şöyle dedi:

Eski MİT elemanı merhum Mahir Kaynak “devrimci şiddet” yanlısı örgütleri Sovyetler Birliği‘nin desteklediğine dair yaygın görüşün aksine, “Sol terör örgütlerine finans ve silah desteğinin NATO güdümündeki örgütler tarafından sağlandığını” dile getirmişti.

Merhum Uğur Mumcu da darbelere zemin hazırlayan terör hadiselerinde kullanılan silahların Belçika‘dan geldiğini kanıtlamıştı. Belçika demek NATO demekti.

Mahir Kaynak bir defasında da şöyle demişti: “1960 darbesinden sonra solun önü açıldı. 70’teki Baas tipi bir darbenin arkasında da İngiltere vardı… Ülkesini düşünen, Türkiye’nin bağımsızlığı için mücadele eden insanları gerçekte kullanan onlardı…”

Uzun lafın kısası, solu sağa, sağı da sola karşı kışkırtıp Türkiye’yi terör üzerinden stabilize ettiler.
En son olarak, 15 Temmuz’da bilfiil işgale kalkıştılar.

Her daim aklımızda tutmamız gerekeni hatırlayalım: Hiçbir zaman vazgeçmeyecekler!..

Sadece bizim ülkemizde değil, kontrol altına almak istedikleri veya işgal ettikleri tüm ülkelerde aynı cinayetleri işlediler.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *