Nahda: Diyalogdan başka yol yok

Nahda: Diyalogdan başka yol yok

Tunus parlamentosunun en çok milletvekiline sahip partisi Nahda Hareketi, ülkedeki siyasi krizi aşmak için “kapsamlı ulusal diyalog” dışında yol olmadığı açıklamasında bulundu.

Tunus parlamentosunun en çok milletvekiline sahip partisi Nahda Hareketi, ülkedeki siyasi krizi aşmak için “kapsamlı ulusal diyalog” dışında yol olmadığını belirterek, Cumhurbaşkanı Kays Said’in olağanüstü yetkileri elinde toplamasıyla oluşan “istisnai durumun” bir an önce sonlandırılması çağrısında bulundu.

Nahda Hareketi Yürütme Kurulu, gerçekleştirdiği toplantının ardından hareketin lideri Raşid el-Gannuşi imzasıyla yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Ülkedeki karmaşık krizden çıkmak için kapsamlı ulusal diyalog dışında bir çözüm bulunmuyor.” ifadesine yer verildi.

İstisnai durumun sona ermesinin hızlandırılması gerektiği vurgulanan açıklamada, “Meclis çalışmalarına yeniden başlaması, zor ekonomik ve sosyal koşullarla mücadele edebilecek meşru bir hükümetin kurulması için atama yapılması gerekiyor.” denildi.

Açıklamada, Anayasa tartışmalarına ilişkin de şunlar kaydedildi:

“2014 Anayasası bir toplumsal sözleşmeyi temsil ediyor. Anayasa üzerinde büyük bir uzlaşma sağlandı ve halk tarafından onaylandı. Tunus’un statüsünü yükselten ulusal diyaloğun meyvesiydi.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *