Çelik: Türkiye’nin bu yükü kaldıracak kapasitesi yoktur

Çelik: Türkiye’nin bu yükü kaldıracak kapasitesi yoktur

Ömer Çelik, “(Afganistan’da) Mehmetçiğin güvenliği esas olmak üzere her türlü tedbiri alacak senaryo çalışılmıştır. Türkiye’nin bir tane daha mülteci alacak, bu yükü kaldıracak kapasitesi yoktur.” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Ak Parti MKYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, “Türkiye bir toplama kampı, göçmen kampı değildir. Burası yol geçen hanı da değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarına hakimdir.” dedi.

Ömer Çelik şunları söyledi:

“Türkiye’de şöyle bir mekanizma kuracağız ya da Türkiye’ye Afganistan’dan gelecek göç için biz daha fazla yardımda bulunalım. Bütün bunların hepsi saygısızlıktır. Türkiye’nin bir tane daha fazla mülteci alacak bu yükü kaldıracak bir kapasitesi yoktur.”

“Bu devletler adına konuşanlar, bu siyasetçiler bilsinler Türkiye bir toplama kampı değildir. Türkiye bir göçmen kampı değildir. Burası bir yol geçen hanı da değildir. Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırlarına hakimdir. Dolayısı ile Türkiye’ye sormadanyapılan bir takım açıklamaların bizim gözümüzde hiç bir değeri yoktur. Hepsi yok hükmündedir. Türkiye egemen bir devlet olarak kararı kendisi verir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *