ABD’li ve İngiliz bakanlardan Pakistan’a telefon

ABD’li ve İngiliz bakanlardan Pakistan’a telefon

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Pakistan Dışişleri Bakanı Kureyşi ile ayrı ayrı yaptıkları görüşmelerde Afganistan’ı görüştüler.

İngiliz bakan ‘endişelerini’ paylaştı!

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Afganistan’ın geleceğiyle ilgili derin endişelerini, Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi ile paylaştığını bildirdi. Raab, Twitter mesajı ile verdiği bilgide, “Afganistan’ın geleceğiyle ilgili derin endişelerimi Dışişleri Bakanı Kureyşi ile paylaştım” dedi.

Raab, “Uluslararası toplumun, Taliban’a şiddetin sona ermesi ve insan haklarının korunması gerektiğini söyleme konusunda birleşmesi kritik önem taşıyor” ifadeleri kullandı.

Şah Mahmud Kureyşi ile telefonda görüştüğü belirtilen İngiliz Bakan, iktidardaki Muhafazakar Parti Milletvekili Tom Tugendhat ve muhalefet partisi milletvekilleri tarafından Afganistan’daki durumla ilgili herhangi bir açıklama yapmamakla eleştirilmişti.

Kureyşi: ABD ve diğer partnerlerle yakın temasta kalacağız

ABD Dışişleri Bakanı ile yapılan görüşmeye ilişkin açıklama, Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapıldı. Açıklamaya göre, Kureyşi ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken arasındaki telefon görüşmesinde Afganistan’daki son durumun ele alındığı bildirildi.

Kureyşi, Afganistan’da kapsayıcı siyasi uzlaşının ilerisi için en iyi yol olduğunu vurgularken, ülkesinin ABD ve diğer uluslararası partnerlerle Afganistan’da istikrarı ve barışı destekleyen çabaları teşvik etmek için yakın temasta kalacağını belirtti. Kureyşi, ABD’nin Afganistan ile devam eden ekonomik ilişkisinin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Görüşmede ABD-Pakistan ilişkilerine de değinen Kureyşi, ülkesinin ABD ile barış, derin ekonomik iş birliği ve bölgesel bağlantıya dayalı geniş tabanlı ve sürdürülebilir bir ilişki istediğini vurguladı.

İki bakan, yakın temasta olma konusunda mutabık kaldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *