İranlı general: Şehit düşen her İran vatandaşı için bir Amerikalı asker cehenneme gönderilecek

İranlı general: Şehit düşen her İran vatandaşı için bir Amerikalı asker cehenneme gönderilecek

İran’ın Hatem el-Enbiya Merkez Karargahı Komutanı Tümgeneral Ali Abdollahi, uygulanan politikanın artık resmen savaş alanı yönetimi olarak ilan edildiğini söyledi.

İran devlet televizyonu IRIB’in haberine göre, bir İran generali Cuma günü yaptığı açıklamada, her İran vatandaşının öldürülmesine karşılık bir ABD askerinin öldürüleceğini ve bunun resmen ilan edilmiş bir savaş alanı politikası olduğunu söyledi.

İran’ın savaş zamanındaki en üst düzey operasyonel askeri komutanlığı olan Hatem el-Enbiya Merkez Karargahı Komutanı Tümgeneral Ali Abdollahi, Tahran’ın bu önlemi artık savaş alanını yöneten “kesin ve resmi olarak iletilmiş bir denklem” olarak gördüğünü söyledi.

Abdollahi, “İşleyiş biçimini daha önce düşmana gösterdiğimiz bu kuralı, bu andan itibaren savaş alanında kesin ve resmi olarak iletilmiş bir denklem olarak kabul ediyoruz” dedi. “Şehit düşen her İran vatandaşı için bir Amerikalı asker cehenneme gönderilecek” diye ekledi.

Abdollahi ayrıca ABD güçlerini İran’ın onlar için “cehenneme giden bedava ve doğrudan biletler” hazırladığı konusunda uyardı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın 8 Temmuz’da İslamabad Mutabakat Zaptı’nda belirtilen ateşkesin artık geçerli olmadığını açıklamasının ardından, son iki haftada bölgesel gerilimler tırmandı.

O zamandan beri ABD ve İran karşılıklı saldırılar düzenledi; Washington İran içindeki hedefleri hedef alırken, Tahran ise bölgedeki çeşitli ülkelerde ABD askeri tesislerine ve teçhizatına saldırdığını söylüyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *