Erdoğan: Afganistan’da barış ve istikrar için çalışacağız

Erdoğan: Afganistan’da barış ve istikrar için çalışacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bölgenin ve en başta da Afganistan’ın bir an önce istikrara kavuşturulması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz.”

İstanbul Tersane Komutanlığı’nda düzenlenen Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 1’inci Gemi Denize İniş ve Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi 1’inci Gemi Sac Kesim Töreni’nde yaptığı konuşmada Erdoğan, son dönemde çatışmaların yoğunlaştığı Afganistan’a barış ve istikrarın gelmesi konusunda Pakistan’a da hayati görevler düştüğünü söyledi.

Giderek artan istikrarsızlığın, Afganistan’da yeni bir göç dalgasını tetiklemesi yönündeki endişelerin, ancak bu şekilde ortadan kaldırılabileceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak, İran üzerinden gerçekleşen bir Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız. Bölgenin ve en başta da Afganistan’ın bir an önce istikrara kavuşturulması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz. Bunun için de Pakistan ile iş birliğimizi artarak sürdürmemiz gerekiyor. Elimizdeki tüm imkanları bu doğrultuda seferber etmekte kararlıyız.” diye konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *