Altındağ’daki olaylara ilişkin 76 kişi gözaltına alındı

Altındağ’daki olaylara ilişkin 76 kişi gözaltına alındı

Altındağ Battalgazi mahallesinde Salı akşamı Suriyeli bir grup ve mahalleli arasında çıkan kavgada Emirhan Yalçın’ın öldürülmesinin ardından dün akşam çıkan olaylarda yabancı uyrukluların dükkan ve iş yerleri hedef alınmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Altındağ’da 10 Ağustos’ta bir kişinin öldürülmesinin ardından yaşananlarla ilgili sosyal medyada provokatif paylaşımlarda bulunan ve olaylar sırasında “mala zarar verdiği” tespit edilen 76 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Altındağ’da vatandaşları provoke edip algı oluşturmak amacıyla sosyal medyada paylaşımlarda bulunduğu ve bölgede mala zarar verme olaylarına karıştıkları saptanan 76 kişinin yakalandığı belirtildi.

Şüphelilerden 38’inin “yağma”, “kasten yaralama”, “hırsızlık”, “uyuşturucu bulundurma ve ticaretini yapma”dan suç kaydı olduğu belirtilen açıklamada, sosyal medya üzerinden yapılan provokatif haber ve paylaşımlara itibar edilmemesi ve güvenlik güçlerine yardımcı olunması istendi.

Yalçın’ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Yahya Abdo’nun (26) ifadesi ortaya çıktı. Yahya Abdo’nun ifadesinde “Daha önce görmediğim Emirhan’la parkta aniden tartışmaya başladık. Sonra kavga edince parkta bulduğum bıçak ile Emirhan’a vurdum. Daha sonra panik yaparak kaçtım. Bu suçu işlediğim için çok pişmanım” dediği öğrenildi.

İki grup arasında kavga

Alınan bilgiye göre, Battalgazi Mahallesi’ndeki bir parkta iki grup arasında çıkan kavgada bıçakla ağır yaralanan Emirhan Yalçın (18) kaldırıldığı Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kurtarılamadı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Ak Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ile Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Bildik, hastaneye gelerek, Yalçın’ın ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Emirhan Yalçın’ın cenazesi, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığına götürüldü.

Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren zanlılar, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince “kasten adam öldürme” suçundan tutuklandı.

Başsavcılık açıklaması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin, halk arasında endişe, korku ve paniğe yol açan haber ve sosyal medya sitelerindeki paylaşımlarla ilgili de Türk Ceza Kanununun 213. maddesi gereğince ayrı bir soruşturma başlatıldı.

Olay bütün yönleriyle araştırıldığı, her iki soruşturmanın da titizlikle sürdürüldüğü kaydedildi.

Valilik açıklaması

Ankara Valiliği, olayla ilgili açıklama yaptı:

“10.08.2021 günü 21.30 sıralarında Altındağ ilçesinde iki ayrı grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş ve sonucunda biri ağır olmak üzere iki vatandaşımız maalesef yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız hemen hastanede tedavi altına alınmışlar ve tedavileri halen devam etmektedir. 2 vatandaşımızı yaralayanların yabancı uyruklu şahıslar olduğu tespit edilmiş olup 2 şahıs gözaltına alınmıştır. Söz konusu üzücü olayla ilgili tahkikat tüm yönleriyle devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Ankara Valiliği, Altındağ ilçesinde yaşanan bazı gösteri ve olayların sona erdiğini bildirdi.

Valiliğin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Altındağ ilçemizde bu akşam meydana gelen birtakım gösteri ve olaylar vatandaşlarımızın soğukkanlılığı ve emniyet güçlerimizin yoğun çalışmaları sonucu an itibarıyla sona ermiştir. Halkımızın provokatif haber ve paylaşımlara itibar etmemeleri önemle rica olunur.” ifadelerine yer verildi..

Cenaze toprağa verildi

Ankara’nın Altındağ ilçesinde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Emirhan Yalçın’ın (18) cenazesi toprağa verildi.

Yalçın için Çubuk ilçesindeki Fatih Camisi’nde cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına Yalçın’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ak Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Ankara Valisi Vasip Şahin, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ile çok sayıda vatandaş katıldı. Emirhan Yalçın’ın cenazesi, namazın ardından Çubuk Belediyesi Paşa Mezarlığı’nda defnedildi.

Emniyet Müdürlüğü: Gerçek dışı görüntüler paylaşılmaktadır

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada dolaşan ve dün Altındağ’da yaşanan olaylara ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili görüntü paylaşarak, açıklama yayınladı. Söz konusu görüntülerin de paylaşılarak yapılan açıklamada, iddia edilen görüntünün başka bir ülkede meydana geldiği vurgulanarak, Provakatif maksatlı paylaşım ve görüntü yayınlayanlarla ilgili adli işlemler başlatılmıştır denildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi

Bazı sosyal medya hesaplarında ilimizde meydana geldiği iddia edilen gerçek dışı görüntüler paylaşılmaktadır. Aşağıda yer alan ve Ankara Altındağ ilçesinde meydana geldiği iddia edilen görüntü 2021 yılında başka bir ülkede meydana gelen olaya aittir. Ayrıca, ilimizde kundaklama sonucu araç ya da bina yangını meydana gelmemiş olup bu tür provakatif maksatlı paylaşım ve görüntü yayınlayanlarla ilgili adli işlemler başlatılmıştır.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *