18 yaşındaki genç kızın intiharı ile ilgili Bakanlık açıklaması

18 yaşındaki genç kızın intiharı ile ilgili Bakanlık açıklaması

Aile Bakanlığı, Twitter hesabından bir mesajla açıklama yaparak, 7 Ağustos’ta intihar eden Eda Nur Kaplan’ın intiharı ile ilgili sürecin soruşturmasını yakından takip ettiklerini bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Eda Nur Kaplan’ın ölümüyle ilgili soruşturma evresinin yakından takip edildiğini bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “7 Ağustos 2021 tarihinde intihar ederek hayatını kaybeden Eda Nur Kaplan’ı intihara sürükleyen süreç ve ölümüyle ilgili soruşturma evresini yakından takip ediyoruz. Kamu davası açılması halinde de davaya müdahil olarak hukuki süreçte bizzat bulunacağız.” ifadeleri kullanıldı.

18 yaşındaki genç kız intihar etti

Ankara’da yaşayan 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, 15’inci kattaki evlerinin balkonundan atlayarak intihar etti. Genç kızın, ölümünden önce polise gidip 2 kişinin cinsel saldırısına uğradığını anlattığı, şüphelilerden birinin yakalandıktan sonra serbest bırakıldığı ve diğerinin ise halen arandığı öğrenildi. Genç kızın tecavüzcülerinin serbest kalması üzerine yaşadıklarını kaldıramayıp intihar ettiği iddiası nedeniyle sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü.

Cumartesi saat 01.00 sıralarında Çankaya Alacaatlı Mahallesi’ndeki sitede meydana gelen olayda, sitenin D bloğunda bir süredir ablasıyla yaşayan Eda Nur Kaplan, 15’inci kattaki evlerinin balkonundan atladı. Sitede yaşayanların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde yerdeki Eda Nur’un hayatını kaybettiği belirlendi. Eda Nur’un cansız bedeni olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Polise şikayette bulunmuş

Babasını küçük yaşta kaybeden, yetiştirme yurdunda büyüyen Eda Nur’un intihardan bir gün önce polise giderek, ablası ve kendisiyle birlikte alkol alan iki kişinin cinsel saldırısına uğradığını ileri sürüp şikayetçi olduğu öğrenildi. Sağlık kontrolüne götürülen Eda Nur’un kontrolünde cinsel saldırıya uğradığına yönelik herhangi bir bulguya rastlanılmadığı belirtildi.

Şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor

Ancak şikayet üzerine ismini verdiği Mehmet A. yakalanarak gözaltına alındı. Eda Nur’un ismini bilmediği, ancak Mehmet A.’nın sorgusunda ismini verdiği diğer şüpheli Yusuf G.’nin yakalanması için ise çalışma başlatıldı. Mehmet A. emniyetteki ifadesinin ardından delil yetersizliğinden serbest bırakılırken, Yusuf G.’nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Geriye annesine yazdığı mesaj kaldı

Bu arada Eda Nur’un intihardan önce annesine cep telefonuyla mesaj attığı ortaya çıktı. Mesajda annesine seslenen Eda Nur’un, “Anne küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık, kızını çok harcadılar. Kimseye bir şeyini anlatamadı, hep içine attı, ama o da çok birikti. Dayanamıyor artık, hiçbir şeylerin güzel olacağına inancı kaldı. Her gün canı acıyacağına 1 gün acısın deyip gidiyorum hakkını helal et. Ömer’i ablamın Aleyna’yı Almanya’yı çok seviyorum. Unutmayın benim hakkımı yerde bırakmayın lütfen ben katlanamıyorum, dimdik duramıyorum. Siz durun ama. Neyse hepinizi çok seviyorum, iyi bakın kendinize ben yapamadım ama siz hep güzel günler için yaşatın” dediği öğrenildi.

Olaya ilişkin başlatılan soruşturma sürerken, Eda Nur Kaplan bugün Ankara‘da Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Sosyal medyada 18 yaşındaki genç kızın kendisine cinsel saldırıda bulunanların serbest kalması üzerine intihar ettiği iddia edildi

Sosyal medyada tepkiler çığ gibi

Yaşanan olayla ilgili pek çok sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi, “edanuricinadalet” etiketiyle yüzlerce tweet atıldı.

(Haberler.com)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *