Kalın ile ABD’li danışman arasında telefon görüşmesi

Kalın ile ABD’li danışman arasında telefon görüşmesi

İbrahim Kalın ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan arasındaki görüşmede, Afganistan, Suriye, Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Tunus görüşüldü. Önceki görüşme 16 Temmuz’da gerçekleşmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Kalın-Sullivan görüşmesinde, ikili ilişkilerin seyri ele alındı, Afganistan, Tunus, Kıbrıs ve diğer bölgesel gelişmeler değerlendirildi.

Görüşmede, Türkiye-ABD ilişkilerinde olumlu gündeme odaklanmak ve iş birliğini ilerletmek için atılması gereken adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Orman yangınlarının, özellikle bugünlerde birçok ülkenin maruz kaldığı küresel bir sorun haline geldiğine ve bu afetlerle mücadelede dayanışma ve iş birliğinin önemine vurgu yapılan görüşmede, Afganistan’da insani bir kriz oluşmaması, istikrar ve barış ortamının sağlanması için uluslararası iş birliğinin elzem olduğuna dikkat çekildi.

Görüşmede, Tunus’ta demokratik ve anayasal düzenin yeniden tesis edilmesinin teşvik edilmesi gerektiği konusunda mutabık kalındı.

Kıbrıs’taki realitenin uluslararası toplum tarafından doğru anlaşılması ve adil bir yaklaşımı temsil eden iki devletli çözümün desteklenmesi gerektiği ifade edilen görüşmede, Türkiye’nin, bölgesel barış ve istikrara katkı sağlamak adına, uluslararası toplumla iş birliği içinde olmaya devam edeceği dile getirildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *