İstifa ettiği öne sürülen Bakan Selçuk’tan yeni mesaj

İstifa ettiği öne sürülen Bakan Selçuk’tan yeni mesaj

Bakan Selçuk’un istifa ettiği iddiaları devam ederken, Bakan Selçuk yeni bir mesaj paylaştı.

Twitter hesabından paylaştığı mesajında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Mesleki eğitim vizyonumuzdaki dönüşüm, öğrencilerimizin LGS tercihlerine de yansıyor. 2019’da açtığımız İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 0,71 puan dilimindeki tercihler arasında… Meslek liselerimizin başarısı, Türkiye’nin başarısıdır.” ifadesini kullandı.

Ak Parti’nin iş başına geldiği 2002 yılında bu yana birçok kez Milli Eğitim Bakanı değiştirildi. Erkan Mumcu 2002 yılında ilk atanan bakan olurken, Ziya Selçuk ise bu koltuğa atanan 7. isim olmuştu.

Pandemi döneminde okulların kapatılması kamuoyunda en tartışılan konulardan biri olurken, LGS ve YKS sınavlarında elde edilen başarısız sonuçlar da Ziya Selçuk’un hanesine yazılmıştı.

Ziya Selçuk’un istifasına ilişkin ilk iddia, 30 Temmuz’da, hükümete yakın Yeni Şafak gazetesinin bir muhabiri olan Taha Hüseyin Karagöz’den geldi. Karagöz, iddiasının doğru olduğunda ısrar ederken, Sözcü Gazetesi yazarı Sultan Uçar da sosyal medya hesabında, Karagöz’ün paylaşımını yayınladı.

Resmi Gazete’de ise istifaya ilişkin bir açıklama bulunmazken, ikinci iddia, gazeteci Candaş Tolga Işık’tan geldi. Işık da, Twitter hesabından, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifa ettiğini öne sürerek, “Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçen hafta istifasını verdi. Kaynaklar Cumhurbaşkanı’nın istifayı onayladığını belirtiyor. Yeni bakanın kim olacağına dair 2 aday var. Sanırım karar verildiğinde duyurulacak.” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *