İşgalci İsrail güçleri Suriye’nin güneyinde evlere baskın düzenledi

İşgalci İsrail güçleri Suriye’nin güneyinde evlere baskın düzenledi

Suriye’nin el-İhbariye TV kanalının haberine göre, İsrail güçleri Pazartesi günü Suriye’nin güneyindeki Dera vilayetinin batı kırsalında düzenledikleri bir operasyon sırasında birçok eve baskın düzenledi. Suriyeli yetkililerden baskınlara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Yayın kuruluşu, İsrail güçlerinin Al-Ardah köyündeki birçok sivil eve baskın düzenleyip arama yaptığını ve operasyonun yoğun ateş eşliğinde gerçekleştiğini bildirdi. Olayda herhangi bir can kaybı veya tutuklama bildirilmedi ve İsrail ordusundan da henüz bir açıklama yapılmadı.

SANA’nın aktardığına göre de, işgal güçleri Pazar günü Kuneytra kırsalının kuzeyindeki El-Samdaniye El-Garbiye köyüne sızarak bir Suriyeli sivili gözaltına aldı. SANA muhabiri, birkaç askeri araçtan oluşan İsrail birliğinin köye girdikten sonra bir eve baskın düzenlediğini, bir sivili gözaltına aldıktan sonra bölgeden çekildiğini bildirdi.

İşgal güçleri, aynı günün erken saatlerinde Kuneytra kırsalının kuzeyindeki Taranca köyü çevresini de topçu atışlarıyla hedef aldı.

Güney Suriye, aylardır İsrail’in baskınlar, aramalar, tutuklamalar ve askeri kontrol noktalarının kurulması da dahil olmak üzere tekrarlayan saldırılarına ve müdahalelerine sahne oldu.

Faaliyetler, İsrail’in 1974 tarihli ayrışma anlaşmasının çöktüğünü ilan edip Suriye tampon bölgesinin kontrolünü ele geçirdiği Aralık 2024’te Beşar Esad rejiminin düşmesinden sonra yoğunlaştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *