Teksas temsilcisi törene katılmadı, mesaj gönderdi

Teksas temsilcisi törene katılmadı, mesaj gönderdi

15 Temmuz darbe girişimin 5. yıldönümünde Washington Türk Büyükelçiliğinde düzenlenen törene katılamayan Cumhuriyetçi Teksas temsilcisi Sessions, Büyükelçi Mercan’a video mesaj yolladı, törene değerli bir personelini gönderdiğini bildirdi.

ABD’nin Teksas eyaleti temsilcilerinden Cumhuriyetçi Peter Sessions, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan‘a yolladığı mesajında şöyle dedi:

“Dr Mercan sayın Büyükelçi, bugün yanınızda olmadığım için üzgünüm ama bugün size katılmaları ve beş yıl önce 250’den fazla insanın öldürüldüğü Türkiye’deki darbe (girişimini) anmak üzere değerli personelimi gönderdim. Türkiye için üzücü bir gündü. Amerika için üzücü bir gündü ama bugün tüm Türkiye bunu kutlarken, biz Amerikalılar da bunu sizinle kutluyor, Türkiye’nin yanında olduğumuzu söylemek istiyoruz.”

NATO ve Avrupa’nın savunması vurgusu

Sessions, Türkiye’nin NATO’nun parçası olmasının Avrupa’nın da savunması için önemli olduğuna dikkati çekti.

15 Temmuz’un Türkiye ile ABD’yi bir araya getirecek bir gün de olduğunu savunan Sessions, “Tanrı, Türkiye’yi ve Türk halkını korusun” ifadesini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *