’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ için camilerden milli birlik çağrısı yapıldı

’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ için camilerden milli birlik çağrısı yapıldı

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin yıldönümünde Diyanet İşler Başkanlığı tarafından tüm camilerde sela okutuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği programlar çerçevesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla dün gece saat 00.13 itibarıyla Türkiye genelindeki tüm camilerden aynı anda sela okundu, cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutuldu.

Ankara Beştepe Millet Camii’nde Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Hatim Programı düzenlendi. Diyanet TV ve TRT 1’den canlı olarak yayınlanan programda, 15 Temmuz’da hayatını kaybedenler için Kur’an okundu. Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf Musikisi Korosu da şehitler ve şehitlikle ilgili parçalar seslendirdi. Hatim duasını da Ankara Müftüsü Dr. Yusuf Doğan yaptı.

Bu arada müftülüklerce hafta boyunca sosyal medya başta olmak üzere, yerel medya organlarında şehitlik, milli irade ve dini değerlere sahip çıkmanın önemini anlatan programlar gerçekleştirildi.

Öğle namazının ardından Büyük Çamlıca Camiinin avlusunda bir araya gelen 350 Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi, hep birlikte açtıkları 2 bin 71 metrekarelik Türk bayrağını bir süre dalgalandırdı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *