Biden, Ürdün Kralı Abdullah’a “güçlü destek” verdi

Biden, Ürdün Kralı Abdullah’a “güçlü destek” verdi

Biden’ın, ABD’nin Ürdün’e “güçlü desteğini” dile getirdiği ve Kral 2. Abdullah’ın liderliğinin ABD ve bölge için öneminin altını çizdiği aktarıldı.

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD‘nin Ürdün‘e “güçlü desteğini” belirtti.

Eski Veliaht Prens Hamza bin Hüseyin’in, ülke yönetimi tarafından “dış güçlerle ülkenin güvenliğini hedef alan birtakım faaliyetlere karışmakla” suçlanmasının ardından ABD Başkanı Biden ve Ürdün Kralı 2. Abdullah telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Kral 2. Abdullah ile bugün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Biden’ın, ABD’nin Ürdün’e “güçlü desteğini” dile getirdiği ve Kral 2. Abdullah’ın liderliğinin ABD ve bölge için öneminin altını çizdiği aktarıldı.

Görüşmede, Ürdün’ün bölgedeki önemli rolü, siyasi, ekonomik ve güvenlik alanındaki birçok ikili iş birliğinin güçlendirilmesi konularının ele alındığı kaydedilen açıklamada, “Ayrıca Başkan Joe Biden, İsrail-Filistin çatışmasında iki devletli çözümün önemini de vurguladı.” ifadesi kullanıldı.

Kral Abdullah: Ülkedeki fitne sona ermiştir

Ürdün’de ev hapsinde tutulan Prens Hamza kimdir?

Ürdün’de Kral’ın kardeşi gözaltına alındı iddiası

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *