Myanmar’da ‘iç savaş olasılığı artıyor’

Myanmar’da ‘iç savaş olasılığı artıyor’

BM Myanmar Özel Temsilcisi Burgener, Myanmar’da darbenin ardından 520’den fazla kişinin öldüğünü belirterek, “Ordunun müdahalesi çok acımasız ve bu durum iç savaş olasılığını artırıyor.” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Myanmar Özel Temsilcisi Christine Schraner Burgener, BM Güvenlik Konseyi’ne darbe sonrası ülkede yaşanan gelişmeler konusunda kapalı oturumda bilgi verdi.

AA muhabirinin ulaştığı Burgener’in konuşma metnine göre, Myanmar’da darbenin ardından şimdiye kadar 520’den fazla kişi hayatını kaybetti.

Burgener, “Gözümüzün önünde Myanmar’da sivil nüfusa yaygın ve sistematik saldırılar gerçekleşiyor. Ordunun müdahalesi çok acımasız ve bu durum iç savaş olasılığını artırıyor.” ifadelerini kullandı.

Ülkedeki durumun hızla kontrolden çıktığını ve olası bir iç savaşın etnik azınlıkların ve Arakanlı Müslümanların durumunu da tehlikeye atacağını aktaran Burgener, BM Güvenlik Konseyi’ne elindeki tüm araçları kullanma ve Myanmar’da çok boyutlu bir felaketi önleme çağrısı yaptı.

Hindistan’da 10 Arakanlı Müslüman zorla gözaltına alındı

Muslim Mirror internet sitesinin haberinde, Yeni Delhi‘ye bağlı Kanchan Kunj bölgesindeki kampta yaşayan 4 Arakanlı Müslüman‘ın bugün gözaltı merkezine götürüldüğü belirtildi.

Kamp sakinlerinden Salim Ullah, geçen hafta da 6 kişinin polis tarafından götürüldüğünü belirterek geçen haftadan bu yana 10 Arakanlı Müslüman’ın alıkonulduğunu kaydetti.

Ullah, gözaltına alınan mültecilerin kimlik kartları ve belgelerine el konulduğunu ifade etti.

İnsan hakları aktivisti ve araştırmacı Ravi Nair, Arakanlı Müslümanlar için sivil toplum örgütlerinin bir şeyler yapması gerektiğini ifade ederek “Gelecekleri belirsiz mülteciler, kamplardan kaçmaya çalışıyor.” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *