Merkez Bankası Başkanı Ağbal görevden alındı

Merkez Bankası Başkanı Ağbal görevden alındı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal’ın görevine son verilerek yerine Şahap Kavcıoğlu getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, Ağbal, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35’inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’inci maddesi kapsamında görevden alındı.

Ağbal’ın yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu getirildi.

Naci Ağbal’dan teşekkür

Kararın ardından Twitter hesabından bir mesaj yayımlayan Naci Ağbal, “Sayın Cumhurbaşkanımıza Merkez Bankası Başkanlığı dahil bugüne kadar uygun görerek atadığı tüm görevlerden dolayı teşekkür ederim. Bugün itibariyle görevden alınmam nedeniyle de şükranlarımı arz ediyorum. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.

Kavcıoğlu’nun dünkü mesajı

Şahap Kavcıoğlu, dün cuma günü olması nedeniyle Twitter hesabından yayımladığı mesajda Lokman suresi 26. ayeti paylaşmıştı:

“Göklerde ve yerde ne varsa Allah’ındır. Şüphesiz Allah, her bakımdan sınırsız zengin olandır, övülmeye lâyık olandır.” (Lokman, 26. Ayet) Hayırlı Cumalar #Bayburt”

Kavcıoğlu’nun öz geçmişi

Bayburt’ta 23 Mayıs 1967’de doğan Kavcıoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi.

İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü denetim uzmanı olarak bitiren Kavcıoğlu, İngiltere Hastings College’ta işletmecilik üzerine eğitim gördü.

Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamlayan Kavcıoğlu, Esbank TAŞ ve Türkiye Halk Bankası AŞ’de çeşitli görevlerde yer aldı.

26. dönem Bayburt milletvekili olan Kavcıoğlu, evli ve 3 çocuk babası.

Ağbal, Kasım ayında göreve getirilmişti

Naci Ağbal, Merkez Bankası Başkanlığından alınan Murat Uysal’ın yerine Kasım 2020’de başkan olarak atanmıştı. Ağbal’ın atanmasından iki gün sonra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak görevinden istifa etmişti. Ağbal’ın görevden alınarak Kavcıoğlu’nun atanması ile Merkez Bankası Başkanlığı 21 ay içerisinde üçüncü kez el değiştirmiş oldu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *