Türk-Yunan ilişkilerine Sami Kohen yorumu

Türk-Yunan ilişkilerine Sami Kohen yorumu

İki komşu ülke bir tehdit algısından hareket ederek, kendi ordularını bir savaşa ihtimaline göre hazırlamakta diyen Kohen, “Bu hazırlığın özellikle hangi ülkeye karşı yapıldığı ise artık bir sır olmaktan çıkmıştır” dedi.

Milliyet gazetesi yazarı Sami Kohen, “Türk-Yunan ilişkileri ne yöne gidiyor?” başlığını taşıyan yazısında, “Aslında Türk-Yunan ilişkilerinde böyle çelişkili durumlar ilk defa olmuyor. Son yarım yüzyıl hep böyle inişli çıkışlı bir seyir izlenmiştir.” dedi. Kohen, yazısının bir bölümünde, iki ülkenin silahlanma yarışının özellikle bir ülkeye karşı yapıldığını savundu

Kohen, yazısının o bölümünde şöyle diyor:

“Ankara ile Atina arasında Ege ve Doğu Akdeniz ile ilgili uyuşmazlıklar üzerinde aylardan beri süren gerginlik zaman zaman karşılıklı güç gösterilerine yol açıyor.

Deniz yetki alanlarının sınırlarının belirlenmesinden sonraki gelişmeler, ilan edilen yasaklar, askeri tatbikat ve benzer güç gösterileri son zamanlarda çatışma riskini artırmıştır.

“Saha”daki bu gerilim karşılıklı beyan ve davranışlarla siyasete ve genel olarak ilişkilere de yansımıştır.

Açıkçası, birtakım siyasi çevrelerin ve de medyanın düşmanca bir kampanya açmalarına neden olmuştur.

İki komşu ülke bir tehdit algısından hareket ederek, kendi ordularını bir savaşa ihtimaline göre hazırlamakta, hızlı bir silahlanma yarışına da girmiş bulunmaktadır. Bu hazırlığın özellikle hangi ülkeye karşı yapıldığı ise artık bir sır olmaktan çıkmış, alenen beyan edilir hale gelmiştir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *