Yanındaki Savunma Bakanının ve Pentagon’un isimlerini unuttu

Yanındaki Savunma Bakanının ve Pentagon’un isimlerini unuttu

ABD Başkanı Biden, kadınlar günü için düzenlenen törende, yanındaki Bakanın ve bakanlığının ismini unuttu, Amerikan basınında gündem oldu.

ABD Başkanı joe Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Beyaz Saray’da bir araya geldi. Biden, kadınların Amerikan ordusuna katkılarını, “Kadınlar savaşçıdır, kadınların ordumuzda görev almaları bizi daha güçlü kılıyor” sözleriyle anlattı.

Kekelemeye başladı

Biden’ın, Savunma Bakanı’ndan bahsederken ismini unutması ve Pentagon’a ne denildiğini hatırlayamaması, Amerikan basınının gündeminde yer aldı.

Joe Biden, “Şeye şeye… Eski general, ona sürekli general deyip duruyorum. Benim, benim… Şu üniformanın başındaki adama (Savunma Bakanı) yaptığı her şey için teşekkür ettiğimizden emin olmalıyız” dedi.

2 kadın komutan, ordu komutanlığında görevlendirildi

Biden, yeni bir görevlendirmeye de imza atarak, orgeneralliğe yükselen iki kadın komutanı ordu komutanlıklarının başına getirdi.

Hava Kuvvetleri generallerinden Jacqueline Van Ovost ABD Ordusu Ulaştırma Komutanı, General Laura Richardson ise Güney Komutanı olarak atandı.

(TRT Haber)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *