İslam düşmanlığı ile tanınan Wilders’a soruşturma

İslam düşmanlığı ile tanınan Wilders’a soruşturma

Özgürlük Partisi Başkanı ve Hollanda Temsilciler Meclisi Üyesi Wilders’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içeren mesajlarından dolayı Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ‘terörist’ ifadesi kullandığı paylaşımları nedeniyle Hollanda Temsilciler Meclisi Üyesi Geert Wilders hakkında soruşturma başlattı.

Ömer Çelik’ten tepki

Twitter hesabından Wilders’ın paylaşımına yanıt veren Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, mesajında şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımıza saldıran bu faşist, II. Dünya Savaşı yıllarında yaşasa, şimdi lanetle anılan bir Nazi olurdu. Eğer şu anda Ortadoğu’da yaşıyor olsa DEAŞ mensubu bir katil olurdu. Bu çağda ve bu zamanda Hollanda’da yaşıyor ve insanlık düşmanı çirkin bir faşist oldu.

Bu çirkin faşist eline fırsat geçse masum göçmenleri öldürme yolları arayacak bir katil adayı. Daha yaşarken insanlığın lanetlilerinden oldu. Bu faşistin ölümden kaçan göçmenlere kucak açma siyasetinin lideri Cumhurbaşkanımıza saldırması doğaldır.

Çünkü bu lanetli faşistler insanlığa düşmandır. Bu faşistler mazlumları ölüme terketmediği için Cumhurbaşkanımıza düşmandır. Bu faşistler lanetli olduğu için insani değerlerin yüceltilmesine düşmandır.”

Fahrettin Altun’tan tepki

Twitter hesabından Wilders’ın paylaşımına yanıt veren bir diğer isim, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun oldu. Altun, Hollandalı Wilders’a İngilizce mesajında şöyle dedi:

“No word that Geert Wilders and his merry band of neo-Nazis ever uttered has amounted to anything. The real danger is that seemingly moderate governments and ostensibly responsible policymakers in Europe seem to concur.

The Dutch NCTV’s inaccurate, biased and ignorant ‘report’ must be a source of much greater concern than the village idiot. Turkey and the Turkish community in Europe have always been a bulwark against terrorism and extremism. To say otherwise is to serve racism and Islamophobia.”

İbrahim Kalın’dan tepki

Twitter hesabından Wilders’ın paylaşımına yanıt veren Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İbrahim Kalın da mesajında İngilizce kullandı. Kalın’ın mesajı ise şöyle:

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *