Prof. Boynukalın’dan “Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” mesajı

Prof. Boynukalın’dan “Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” mesajı

Marmara İlahiyat öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, 1921 ve 24 Anayasalarını örnek göstererek “AnayasadaİslamOlsun” etiketi ile paylaşım yaptı.

Ayasofya camii baş imamı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Anayasada İslam Olsun” etiketi ile yaptığı paylaşımda, “Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” ifadesini kullandı.

İlk yapılan anayasalarda laikliğin olmadığını da belirten Boynukalın, Twitter mesajında şöyle dedi:

“1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün #AnayasadaİslamOlsun”

Boynukalın, ayrıca şu paylaşımlarda bulundu:

“Anayasa mahkemesi aslında 1960 darbesinden sonra bir vesayet kurumu olarak kurulmuştu; geçmişte de bir çok haksız karara imza attı; artık günümüzde kendisini bir vesayet kurumu olarak görmemeli ve o tarzda hareket etmemelidir.”

“Anayasa’da var olan vesayetin en büyüğü bazı kanunların değiştirilmesinin teklif dahi edilememesidir. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletinse milletin anayasasını istediği zaman değiştirme hakkına sahip olması gerekir. Milletin böyle bir hakkı yoksa o zaman hakimiyet milletin değil.”

Ebubekir Sifil’e verdiği destekle gündeme gelmişti

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ebubekir Sifil’in, Diyanet’e yaptığı “Yılmaz Özdil’in ve Cüneyt Akman’ın cesetleri camilere sokulmasın, cenazeleri kılınmasın” çağrısına Prof. Dr. Mehmet Boynukalın destek vermişti. Boynukalın, Özdil ve Akman’ın Allah’ın ayetleriyle alay ederek “küfür”e girdiğini belirterek “Dolayısıyla Ebubekir Sifil hoca doğru söylemiş” demişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *