Erdoğan: Dini sembollerimize sataşılmasını art niyetli buluyoruz

Erdoğan: Dini sembollerimize sataşılmasını art niyetli buluyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün TBMM’de Ak Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, Şeb-i Arus töreninde Kur’an-ı Kerim’in Türkçe okutulmasını sert sözlerle eleştirdi.

“Yasin-i Şerif’i niye Türkçe okumadın?”

Konuşmasında, “Kur’an-ı Kerim’e inanıyorsanız, ona gereken hürmeti göstermek mecburiyetindesiniz.” diyen Erdoğan, “Eyüp Sultan Camii’nde seçim öncesi, kalkıp da bir mihrabiye yerine, Kur’an-ı Kerim’i önüne açıp orada Yasin-i Şerif’ten beli bir bölümü aslına uygun olarak okumak sana bir şey getirmez. Niye onu Türkçe okumadın? Bari onu da Türkçe okusaydın. Bak bakalım millet sana ne değer veriyor. Her şey istismar… Gereken dersi, gereken hesabı sormak suretiyle bunlar alacak.” diye konuştu.

“Hazreti Mevlana’nın veya bir başka mürşidin izinden gidiyorsanız, bu yolun asırlara sari geleneklerine saygı göstermek mecburiyetindesiniz.” diyen Erdoğan, aynı durumun Hristiyan’ından Musevi’sine kadar diğer inanç sahipleri için de geçerli olduğunu söyledi.

“Bu ülkenin bir Din İşleri Yüksek Kurulu var”

Müslümanlar için Kur’an-ı Kerim’in nasıl kıraat edileceğine, ezanın nasıl okunacağına, ibadetin nasıl yapılacağına, o inancın temel kaynakları ve onlardan beslenen alimlerinin karar vermesi gerektiğini belirten Erdoğan, “Siz anlamazsınız bu işten. Kaldı ki bu ülkenin bir Din İşleri Yüksek Kurulu var. Buraya sorun. Diyanet teşkilatına sorun. Ama dert başka. Dert, bu ülkenin değerleriyle oynamak, istihza etmek. Milletin böyle bir talebi yokken kimi zaman ideolojik, kimi zaman turistik ve ticari hesaplarla dini sembollerimize sataşılmasını art niyetli buluyoruz.” ifadelerini kullandı.

“CHP’nin kafasında, 1940’ların faşist uygulamalarına geri dönüş gibi bir hesap varsa, peşinen bunun yanlış olduğunu söylüyoruz.” diyen Erdoğan şöyle devam etti:

“Korkarız bu işin sonu, bir tarihçi yazarımızın da isabetle belirttiği gibi, İstiklal Mahkemelerini yeniden kurma teşebbüsüne kadar varır. Gerçi bu kafa, her fırsatta AK Parti mensuplarını yargılamaktan şirketlere ve gazetelere el koymaya kadar ancak İstiklal Mahkemesi icraatı olabilecek pek çok zırvayı açıkça dile getirmekten da kaçınmıyor. Bu çarpık hesap, bizden önce milletten döner.

‘Demokrasiyi inşa ettiğimiz büyük ve güçlü Türkiye vizyonunu zehirleme gayreti’

Demokrasiyi, hukuk devletini, milli iradenin üstünlüğünü, maziden atiye kurduğumuz köprüyle inşa etmekte olduğumuz büyük ve güçlü Türkiye vizyonunu zehirleme gayretleri beyhudedir. Ülkemizi geriye değil ileriye doğru götürecek her hizmetin başımızın üzerinde yeri vardır. Ama milletimizin değerlerine, tarihine, kültürüne yönelik hiçbir terbiyesizliği, hiçbir saldırıyı da hoş göremeyiz. Geçmişte uzunca bir süre ülkemizin enerjisini ve vaktini bu tür konularla heba edenlerin, bir kez daha aynı oyunu oynamalarına izin vermeyeceğiz. Önceleri cehaletlerine verdiğimiz sözlerinin ve davranışlarının, aslında bilinçli ve kasıtlı olduğunu şüpheye yer vermeyecek şekilde gördüğümüz için kendilerine hak ettikleri şekilde mukabele etmeyi sürdüreceğiz. Elbette bu demokrasi, kalkınma, hak ve hukuk düşmanlarına en büyük dersi, sandıkta milletimiz verecektir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *