Kanada polisinden sahte ihbarla ‘Ubisoft’a baskın

Kanada polisinden sahte ihbarla ‘Ubisoft’a baskın

Kanada’nın Montreal bölgesinde, bilgisayar oyunu firması Ubisoft’un genel merkezine büyük bir polis operasyonu ile sonuçlanan ihbarın sahte olduğu ortaya çıktı.

Montreal’in Mile End bölgesinde Ubisoft isimli bilgisayar oyunu üreticisi şirketin bulunduğu binanın çatısında polis tarafından operasyon yapıldığı ve onlarca kişiyi gözaltına aldığı bilgisi sosyal medyada birçok görgü tanığı tarafından paylaşıldı.

Major police operation underway in Montreal's Mile End neighbourhood |  CP24.com

CBC-Kanada televizyonu ise sıcak gelişmeyi, ”St-Laurent Bulvarı üzerindeki Ubisoft binalarından birinde büyük bir operasyon sürüyor, polis herhangi bir yaralanma veya tehdit tespit edilmediğini açıkladı.” ifadeleri ile duyurdu.

Polis operasyonu ve gözaltıların 911’e yapılan bir ihbar sonucu başladığı, düzinelerce polisin Ubisoft binasını barikatlarla çevrelediği bilgisi paylaşılırken, olay yerinde birkaç polis kruvazörü ve ambulans bekletildiği kaydedildi.

KANADA'DA REHİNE KRİZİ DEVAM EDİYOR!

Montreal Belediye Başkanı Valérie Plante, Twitter adresindeki paylaşımında, polisle temas halinde olduklarını ve insanlardan Mile End bölgesinden uzak durmalarını istediğini söylerken olayın içeriğine dair detaya yer vermedi.

Montreal police say no threat detected at Ubisoft building, evacuation  underway | The Star

Polis, baskının ‘sahte ihbar’ sonucu yapıldığını açıkladı

Montreal’in Mile End bölgesinde bilgisayar oyunu üreticisi şirketin merkez binasında polis tarafından yapılan geniş çaplı operasyonun, 911 acil yardım hattına gelen sahte bir ihbar sonucu gerçekleştiği belirtildi.

Ubisoft'un Montreal Ofisindeki Rehine Krizi 'Aldatmaca' Çıktı

Montreal polisi tarafından yapılan açıklamada, baskının ”sahte ihbar” üzerine yapıldığı doğrulandı.

Fransız oyun şirketi Ubisoft'un Montreal ofisinde rehine krizi - Sputnik  Türkiye

Yaklaşık iki saat önce, St-Laurent Bulvarı’ndaki teknoloji şirketinin binası önünde çok sayıda polis memuru ağır silahlarla konuşlanmış, muhtemel yaralanmalar için olay yerine ambulanslar çağrılmıştı.

Sosyal medyada, binanın çatısında endişe ile bekleyen çok sayıda kişinin polis tarafından gözaltına alındığını gösteren görüntüler yer almıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *