Küresel sosyal medya şirketlerine 10’ar milyon ceza

Küresel sosyal medya şirketlerine 10’ar milyon ceza

Dünyanın çeşitli ülkelerinde temsilcisi bulunan sosyal ağ sağlayıcıların Türkiye’de gerekli adımı atmamaları üzerine 30 gün süre verildi. Bu sürenin ardından 30 milyon lira ceza kesilecek. Bu da uygulanmazsa bu platformlara reklam verilmesi engellenecek.

Türkiye’den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal medya şirketlerine, temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüklerini yerine getirmeleri için verilen süre doldu.

Yasal sürede temsilci bildiriminde bulunmayan Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Periscope, Tiktok’un da aralarında bulunduğu kuruluşlara ise 10 milyon lira ceza kesildi.

VK temsilci bilgilerini yayımladı

Dünyanın önde gelen sosyal ağ sağlayıcılarından VK, Türkiye temsilcisinin bilgilerine ilişkin BTK’ye bildirimde bulundu. Temsilcinin bilgileri de VK’nin internet sitesinde yayımlandı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde temsilcisi bulunan ve ofisler açan sosyal ağ sağlayıcıların Türkiye’de gerekli adımı atmamaları tepki çekti.

Türkiye’de de milyonlarca kullanıcısı bulunan sosyal ağ sağlayıcılardan biri olan TikTok’un internet sitesindeki verilere göre, uygulamanın ait olduğu ByteDance şirketinin Pekin, Londra, New York, Paris, Dubai, Cakarta, Tokyo gibi şehirler başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde 126 şehirde ofisi bulunuyor.

Süre 2 Kasım’da doldu

Sosyal Medya Yasası olarak da ifade edilen 7253 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” 1 Ekim itibarıyla yürürlüğe girmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *