Kuveyt’in yeni emiri Şeyh Nevvaf yemin etti

Kuveyt’in yeni emiri Şeyh Nevvaf yemin etti

Kuveyt’te yeni emir Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, ülkenin yeni emiri olarak yemin ederek görevine başladıktan sonra yaptığı konuşmada, ülke anayasasından ve demokrasisinden duyduğu gururu dile getirdi.

Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah dün akşam kendisine Kuveyt Emiri unvanı verilmesinin ardından bugün Kuveyt Ulusal Meclisi üyeleri önünde anayasa yeminini etti.

Şarku’l Avsat’ın aktardığına göre, yemin ettikten son kısa bir konuşma yapan yeni Kuveyt Emiri, ülke anayasasından ve demokrasisinden duyduğu gururu dile getirdi. Kuveyt’in büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunu ve bu zorluklarla yüzleşilmesi gerektiğini ifade eden es-Sabah, “Merhum Kuveyt Emiri, halkına ve milletine çok şey verdi ve başarılarla dolu bir tarih bıraktığı için unutulmaz birçok pozisyonu olan yüce bir semboldü” dedi. Kuveyt’in dayanışma ve hep birlikte zorlukların üstesinden gelmeyi başardığını belirten Şeyh Nevvaf, merhum Şeyh Sabah’ın politikasının Kuveyt için bir işaret olmaya devam edeceğini vurguladı. Kuveyt’in yakaladığı istikrarı sağlamak için elinden gelen her şeyi yapacağını ifade eden yeni Emir, “Kuveyt halkının bana verdiği güvenden ötürü teşekkür ederim” dedi.

Kuveyt Ulusal Meclisi Başkanı Merzuk Ali el- Ganim yaptığı açıklamada, “Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, mevcut zorluklarda safların birleştirilmesi gerektiğini vurgulayarak hareket etti. Bugün ülkemiz yürüyüşün lideri ve anayasanın koruyucusu için yas tutuyor” dedi. Meclisi Başkanı ayrıca, yeni Kuveyt Emiri’ne hitaben, “Kuveyt’i refaha ulaştıracak olan Şeyh Nevvaf’a güveniyoruz” dedi.

91 yaşında hayata gözlerini yuman Kuveyt Emiri, Temmuz ayında tedavi amacıyla ABD’ye gitmişti. Hastaneye kaldırıldıktan bir gün sonra operasyon geçiren Kuveyt Emiri, bazı görevlerini geçici olarak dönemin Veliaht Prensi Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’a devretmişti. Kuveyt Bakanlar Kurulu ise dün akşam saatlerinde Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın ülkenin yeni emiri olduğunu duyurdu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *