Bazen son pişmanlık itibarı korumaya yetmez…

Bazen son pişmanlık itibarı korumaya yetmez…

Reklamcı Ali Saydam, Yeni Şafak’taki yazısının bir bölümünde Erol Mütercimler konusuna değindi ve “Her ne kadar ‘Aman dileyene kılıç kalkmasa’ da bazen son pişmanlık itibarı korumaya yetmez…” dedi.

“Erol Mütercimler’i tanıdığını ve bugüne kadar kontrolsüz kurduğu tek cümleye rastlamadım” diyen Ali Saydam, şu yorumu yaptı:

“Önce beynini devreye sokacaksın, sonra ağzını”

Başlıktaki ifade, İstanbul Erkek Lisesi’nden Almanca hocamız rahmetli Dr. Kopp’un çok sık kullandığı sözdü…
Ben, İmam Hatip Lisesi mezunu değilim. Ancak, çok sayıda İmam Hatipli eş-dost var. Tanıdık ya da tanımadık İmam Hatip mezunları adına olduğu kadar kendi adıma da son derece rahatsız oldum.
Sebebi, Haber Global kanalında katıldığı bir programda, Erol Mütercimler’in ettiği şu sözler: “İmam Hatip’ten mezun olanlar karşımıza cinsi sapık, sahtekâr, ahlaksız olarak çıkıyor.”
Olay üzerine RTÜK incelemeye giderken Haliç Üniversitesi Rektörlüğü, Erol Mütercimler hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu. Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, “Erol Mütercimler, haddini aşmıştır. Sadece inanç değil, toplumun, vicdanın ve insani değerlerin kabul edemeyeceği sıfatlarla imam hatiplileri yaftalamıştır” açıklamasında bulundu.
Erol Mütercimler’i tanırım. Bugüne kadar kontrolsüz kurduğu tek cümleye rastlamadım. Giyiminden kuşamına, ses tonundan beden diline kadar ‘seçilmiş davranış sergileme’ tekniğinin tüm unsurlarını uygular. Demek ki bu sefer kantarın topuzu kaçmış.
Mütercimler, gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, “O cümleden ‘bana hakaret ediliyor’ sonucu çıkar. O yayınlanmış bölümü dinleyip kalbi kırılan, üzülen bütün imam hatip lisesi mezunları ve öğrencilerinden özür diliyorum” ifadelerini kullanmış.
Her ne kadar “Aman dileyene kılıç kalkmasa” da bazen son pişmanlık itibarı korumaya yetmez…

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *