Metiner’in Veysi Kaynak eleştirisi devam etti

Metiner’in Veysi Kaynak eleştirisi devam etti

Metiner, “15 Temmuz akşamı birlikte İstanbul’a indiğimiz dönemin Başbakan yardımcısının o gece sırra kadem bastığını söyledim diye birileri rahatsızlık duyuyorsa o vakit 15 Temmuz edebiyatı yapmayacak.” dedi.

Kamu bankalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan atamaların ardından, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile dikkat çeken Metiner önceki gün attığı mesajda şöyle dedi:

“15 Temmuz akşamı İstanbul’a birlikte indiğimiz bir bakanımız o gece kayıplara karıştı. O eski bakan şimdi devlet bankalarımızdan birine yönetim kurulu üyesi olarak atandı. Bu kıssadan nasıl bir hisse çıkar bilmiyorum. Bildiğim siyasetin işine akıl sır ermiyor.”

Ortaya attığı isim medyada tartışma konusu olunca, Metiner yeni bir mesajla o isme açıklık getirdi:

“Benim bahsettiğim kişi dönemin başbakan yardımcısı Veysi Kaynak’tır. 15 Temmuz hassasiyetimden dolayı içime sinmeyen bir olayı eleştirmek istedim. 15 Temmuz’da Reis’i yalnız bırakanların, canının derdine düşenlerin gönlümde zerre kadar değeri yoktur.”

Metiner bugünkü yazısında da konuya değinerek şöyle dedi:

“Kemal Kılıçdaroğlu’nu niye eleştiriyoruz?
Tanklara selam çakarak güvenli evden seyrettiği için.
Darbeye direnme çağrısı yapmadığı için.
O gece meydanlara inmediği için.
Kendisine beş dakika mesafedeki direnişin liderinin yanına koşmadığı için.
Ölümüne meydanlarda vuruşan milletimizin kahraman evlatlarının arasına karışmadığı için.
Bir televizyon programına bağlanıp milleti direnmeye çağırmadığı için.
Peki aynısını yapan içimizdeki birilerini eleştirmeyecek miyiz?
O gece güvenli evlere ve mahzenlere sığınan, Reis’i yalnız bırakan, tatlı canının derdine düşenleri Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiğimiz gibi eleştirmeyecek miyiz?
Neyi unutturmayacağız Allah aşkına!
Bırakın içimizdeki o birilerini eleştirmeyi kalkıp bir de ödüllendirdiğimizde artık Kılıçdaroğlu’na laf söyleme hakkımız zail olmaz mı?
Ah ki ne ah!
15 Temmuz akşamı birlikte İstanbul’a indiğimiz dönemin Başbakan yardımcısının o gece sırra kadem bastığını söyledim diye birileri rahatsızlık duyuyorsa o vakit 15 Temmuz edebiyatı yapmayacak, ikide bir Kılıçdaroğlu eleştirisi yapmacak!
Ne yani üstüne üstlük Ziraat Bankası yönetim kurulu üyeliğiyle ödüllendiriliyorsa kimse kusura bakmasın o gece kefeniyle meydanda bulunan biri olarak benim de eleştiri hakkım doğar.
Ölümle sınananlara eleştiri hakkını çok görenlere, Reis’i ölüm anında yalnız bırakıp kaçanlara hala değer atfedenlere söyleyecek tek lafım var: Benim gözümde onların zerre kadar değeri yok. Onlara değer atfedenlerin 15 Temmuz bilincini de sorunlu görürüm.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *