Hafter saflarındaki 1600 kadar paralı asker tahliye edildi

Hafter saflarındaki 1600 kadar paralı asker tahliye edildi

Libya Ordu Sözcüsü Kununu, Hafter saflarındaki Rus güvenlik şirketi Wagner’e mensup 1600 paralı askerin, Beni Velid Havalimanı’ndan bilinmeyen bir noktaya tahliye edildiğini açıkladı.

Libya Ordu Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, resmi sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, başkent Trablus’un güneydoğusundaki Beni Velid Havalimanı’ndan havalanan iki askeri kargo uçağının, “başkentten kaçan Rus özel güvenlik şirketi Wagner’e mensup 1500-1600 kadar paralı askeri bilinmeyen bir noktaya tahliye ettiğini” gözlemlediklerini belirtti.

Beni Velid şehrinin Belediye Başkanı Salim Nevir ise Libya’da yerel bir televizyona yaptığı açıklamada, “Wagner unsurlarını çıkarmak için üç uçak kalktı.” dedi.

Şehrin ihtiyar heyetinin, Hafter milislerine paralı askerlerin yerel saatle 15.00’e kadar ayrılmaları için süre verdiğini aktaran Nevir, Beni Velid’e ulaşan hava savunma sistemlerinin, Terhune kentinden çekilen Wagner unsurlarının korunması için getirildiğini kaydetti.

Öte yandan, Libya içinde birçok sosyal medya kullanıcısı, Wagner’e bağlı paralı askerlerin, başkentin güneyindeki Terhune kentinden çekilerek Bin Velid kentine doğru hareket ederken görüntülerini paylaştı. Görüntülerde, Wagner unsurlarını taşıyan askeri ve sivil araçlara, top bataryalarının ve hava savunma sistemlerinin eşlik ettiği dikkati çekti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *