ABD’nin ‘bağışladığı’ solunum cihazları için Rusya ‘samimi jest’ dedi

ABD’nin ‘bağışladığı’ solunum cihazları için Rusya ‘samimi jest’ dedi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, ABD’nin Rusya’ya solunum cihazı göndermesini samimi jest olarak nitelendirdi, daha önce Rusya’nın New York’a yardım taşıyan uçak gönderdiğini, Rus ve Amerikan tarafların böylece tamamen ödeştiklerini savundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele için Amerika’nın Rusya’ya bağışladığı solunum cihazlarının teslimatına ilişkin bilgi verdi.

Amerika’dan dün özel bir uçakla getirilen 50 adetten oluşan ilk partinin yanı sıra gelecek hafta bir parti solunum cihazı daha alınacağını belirten Zaharova, bu cihazların uygun şekilde salgın durumu dikkate alınarak ihtiyaç duyan Rus sağlık kurumlarına dağıtılacağını söyledi.

‘Tamamen ödeştik’

Rusya ve Amerika’nın Kovid-19’la mücadelede çabalarını birleştirme konularının en üst düzeyde görüşüldüğünü hatırlatan Zaharova, önce Rusya’nın New York’a yardım taşıyan uçak gönderdiğini, şimdi de Amerika’nın solunum cihazı üretimini artırması nedeniyle Rusya’ya destek sağlama imkanı oluştuğunu belirtti.

Zaharova, “Her iki durum da karşılıksız yardım temelinde ve samimi jesttir. Rus ve Amerikan tarafları tamamen ödeşmişlerdir.” ifadesini kullandı.

Pompeo ‘bağışlama’ demişti

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD’nin Kovid-19 ile mücadele kapsamında Rusya’ya da destek verdiklerini belirterek, “ABD, Rusya halkına Amerikan yapımı 200 solunum cihazı bağışlayacak.” açıklaması yapmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *