Bakan Soylu: “Doğru bildiğimiz bu yolda hep birlikte yürüyoruz”

Bakan Soylu: “Doğru bildiğimiz bu yolda hep birlikte yürüyoruz”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 19 Mayıs nedeniyle yayımladığı mesajında “İnsanlığın yeni bir yolculuğa çıktığı şu günlerde, kutlu bir ilk adımının 101. yaşını kutluyoruz.” dedi.

Süleyman Soylu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajında salgın nedeniyle dünya medeniyet değerlerini sorgulayacağını vurgularken, bulunacak yeni rotanın 19 Mayıs’ta Samsun’da atılan adımla birleşeceğini savundu. Soylu, “Göçün trajedisine, terör ve şiddetin acısına, çevre sorunlarına duyarsız kalan modern dünya, pandeminin sarsıcı etkisiyle asli medeniyet değerlerini ve yanlışlarını yeniden sorgulamaya başladı. Belki de yeni bir rota çizilecek. Ancak biz biliyoruz ki bu yeni rota; 19 Mayıs 1919’da Samsun’da atılan ve binlerce yıllık medeniyetimizin tüm değerleriyle, inancımızla uyumlu olan o ilk adımla, 21. Yüzyıl kavşağında birleşecektir.” dedi.

Bakan Soylu, “İnsanlık, pandemi sonrası yeni ve daha doğru bir yola çıkacaktır. Öyle umuyoruz… Ama biz bu yola 101 yıl önce çıktık ve kararlılıkla, yılmadan, bıkmadan, usanmadan doğru bildiğimiz bu yolda hep birlikte yürüyoruz. Bu vesileyle Samsun’a ilk adımı atarak Kurtuluş Mücadelemizi başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Bandırma Gemisi’nin ve bu kutlu yolun bütün yolcularını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Aziz Milletimizin ve tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *