Twitter’dan İslam’a hakaret eden fotoğrafçı gözaltına alındı

Twitter’dan İslam’a hakaret eden fotoğrafçı gözaltına alındı

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “F.E rumuzlu twitter hesabından “dini değerleri” alenen aşağılayan, halkın bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa tahrik ettiği görülen hesabın yöneticisi F.E isimli şahıs Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alınmıştır.” denildi.

Sosyal medya hesabı üzerinden İslam’ı, Peyamberi ve Müslümanları hedef alan bir paylaşımda bulunan fotoğrafçı-yazar Fırat Erez, Antalya Emniyeti’nin yaptığı operasyonla gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Emniyet’in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, internet üzerindeki açık kaynaklarda ilgili mevzuat çerçevesinde 7/24 esasına göre suçla mücadele amaçlı sanal devriye faaliyetleri yürütmektedir.

F.E rumuzlu twitter hesabından “dini değerleri” alenen aşağılayan, halkın bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa tahrik ettiği görülen hesabın yöneticisi F.E isimli şahıs Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Türk Polis Teşkilatı olarak ülkemizin huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda 7/24 çalışma esasına göre sürdürmeye devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklama ise şöyle:

“Bir sosyal medya hesabı üzerinden İslam dinine yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen F.E. hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır.

Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatıyla kolluk güçleri tarafından yapılan araştırma sonucunda söz konusu paylaşımlar yaptığı iddia edilen kişinin F.E. olduğu tespit edilmiş, akabinde şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış olup soruşturma işlemlerine devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Fırat Erez’in yayınladığı iddia edilen mesajları ise şöyle:

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *