Berberler ve AVM’ler ne zaman açılıyor? Maske satışı yapılabilecek mi?

Berberler ve AVM’ler ne zaman açılıyor? Maske satışı yapılabilecek mi?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs tedbirleri kapsamında normalleşme planını açıkladı.

Erdoğan konuşmasında şu açıklamada bulundu:

“İstanbul, Ankara ve İzmir’deki ticari taksiler için tek-çift plaka uygulamasını 5 Mayıs itibariyle sona erdiriyoruz.

Gereken temizlik şartlarının sağlanması, randevu sistemiyle çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartıyla, berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs’ta faaliyete geçebilecek.

Aynı şekilde, Sağlık Bakanlığının ve Ticaret Bakanlığının belirlediği kurallara uyulması şartıyla alışveriş merkezleri 11 Mayıs’tan itibaren hizmet vermeye başlayabilecek. Giyim eşyası, ayakkabı, çanta, zücaciye gibi ürünlerin satıldığı işletmeler, belirlenen şartlara uymak kaydıyla, 11 Mayıs’ta hizmete açılabilecek.”

Maske satışına izin verilecek

Normalleşme sürecinin bir parçası olarak, bugüne kadar piyasada satışına izin vermedikleri cerrahi maske ve bez maske satışına, halkın kolayca ulaşabileceği yerlerde izin vermeyi planladıklarını söyleyen Erdoğan, maske türlerine göre bir üst fiyat belirlenerek, halkın mağdur edebileceği girişimlerin de önünün kesileceğini vurguladı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *