Rusya’da halkın yarısının gelirleri eridi

Rusya’da halkın yarısının gelirleri eridi

Rusya’da yapılan bir araştırma, ülkede çalışanların yarısına yakınının koronavirüs salgını nedeniyle gelirlerinin büyük bölümünü kaybettiğini ve ileriye yönelik ciddi endişe yaşadığını gösterdi. 

Online Market Intelligence (OMI) ile Sosyal Projelendirme Merkezi tarafından yapılan ankete katılan Rusya vatandaşlarının yüzde 49’u, Covid-19 salgının başlangıcından bu yana ailelerinin gelirlerinde önemli ölçüde düşüş olduğunu söyledi.

Rusya vatandaşlarının yüzde 42’si kriz döneminde harcamalarını kısarken, yüzde 40’ı ise ek gelir bulma arayışlarına girişti.

Ankete göre Rusya halkının yüzde 46’sı, kriz nedeniyle ailelerinin ekonomik olarak çok zor duruma düşmesi ve en temel gıda ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak duruma gelmesi ihtimalinden endişe ediyor.

Anket katılımcılarının yüzde 68’i koronavirüs salgınının olumsuz ekonomik yansımalarını kişisel olarak hissetmeye başladığını, yüzde 29’u çalıştıkları şirketlerin gelirlerinde çok büyük düşüş olduğunu söyledi.

Araştırmaya göre, Rusya’da çalışanların yüzde 14’ü salgın sonrası ücretsiz izne gönderilirken, yüzde 13’ünün mesai saatleri ve maaşı azaltıldı, yüzde 8’i ise işini kaybetti.

Rusya’daki meslek sahiplerinin büyük çoğunluğu (yüzde 74), bugünkü şartlarda herhangi bir iş bulmanın çok zor olduğunu düşünüyor.

TurkRus.com

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *