‘Amerika’da, açım de komşun su vermez!’

‘Amerika’da, açım de komşun su vermez!’

Yıllardır Amerika’da yaşayan eski oyunculardan Ahu Tuğba, ‘Amerikan rüyası’ deyimini ‘Amerika’da paran yoksa ölürsün’ sözüyle yerle bir etti.

Uzun süredir Amerika’da yaşayan Ahu Tuğba, magazinsorite.com isimli magazin sitesine yaptığı konuşmada Amerika’ya  kabus yaşatan Coronavirüs salgınıyla ilgili konuştu. Türkiye’de yaşayanların çok şanslı olduğunu belirten Tuğba şöyle konuştu: “Amerika da paran yoksa sokakta ölüyor insanlar, sonra da yakıyorlar. Yandaki komşu hastaneye gitti arabasıyla, Kilise Hastanesiymiş, bakmamışlar 3 gün bekletmişler. Çarşamba sabahı bir daha gitmiş, ayakta bakmışlar sonra da göndermişler. Hastanede kalmadığı halde 17 bin dolar ücret ödemiş. Burada sigortan yoksa yandın! Bir hastalık halinde Ambulans çağıracaksın. Ambulans almaya gelirken, polis arabası ve itfaiye arabası da geliyor, o zaman bakıyorlar. Sistem burada böyle.”

Ahu Tuğba, “Türkiye de Polis ve Jandarma eve gidiyor, yardım ediyor. 65 yaş üstünde ki emeklinin parasını evine götürüyor. ‘Devlet Hastanesi’ne acilden gidince bakıyorlar hemen’ dedim burada ki Amerikalı arkadaşlarıma inanamadılar. Burada ‘açım de’ komşun su vermez.” dedi. Tuğba şöyle devam etti:

“Burada herkes yağmalamaya karşı tahta ile camları kapatıyor. Hastanelerde şu an parası ve sigortası olanlar bile zor bakılıyor. Sokakta yatan evsizler çok fazla. Herkes silahlanıyor.. Hava uçuşları iptal.. New York da bitti, bugün Vali açıkladı, ‘artık böyle bir New York olmayacak’ diye. Mahvolduk…”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *