Prof. Bektaş: Virüs havada asılı kalamıyor, bir metre mesafeyi koruyalım

Prof. Bektaş: Virüs havada asılı kalamıyor, bir metre mesafeyi koruyalım

Prof. Dr. Sırrı Bektaş, koronavirüs ile ilgili CNN TÜRK canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Kişiler arasındaki mesafeye dikkat çeken Prof. Bektaş, “En az 1 metre mesafeyi koruyalım” dedi.

Prof. Dr. Sırrı Bektaş’ın koronavirüs açıklamaları:

Sağlık her şeyin başı oluyor öncelikle onu anlıyorum gerçekten. Sağlıklı kalmak için her türlü uygulayalım evde kalmak gerekiyorsa evde kalalım. Dışarı çıktığımızda da dikkatli olalım.

Bu enfeksiyonun tek bir bulaşım yolu var. O da damlacık yoluyla. Bir yolla damlacıklar zemine düşebiliyor. Havada kalabiliyor. Yakınımızda bulunanlarda konuşurken öksürürken hapşırırken geçebiliyor. Fakat havada çok asılı kalmıyor. O bizim şansımıza. Eğer mesafeyi korursak ki bu mesafe en az 1 metre diyelim. Her zaman bu mümkün değil ama temkinli olalım. Mesafenin önemi bu damlacıkların en az seviyede kişiye gelmesi. Çok az belki bir iki virüs girdiğinde bir şey olmayabilir. Ama çok yakında hapşırmak ve öksürmek ile bir şey yaparsa hastalığı kapma riski yüksektir. Ama çok az girdiğinde vücut onu kendisi çözecektir.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *