Trump’tan skandal mektup iddiası

Trump’tan skandal mektup iddiası

ABD Başkanı Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı iddia edilen, 9 Ekim 2019 tarihini taşıyan skandal bir mektup Amerikan basınına sızdırıldı.

Barış Pınarı harekatı başlamadan önce yazıldığı iddia edilen mektupta Trump Erdoğan’a “İyi bir anlaşma yapalım! Binlerce insanın katlinden sorumlu olmak istemezsin ve ben de Türkiye’nin ekonomisini yok etmekten sorumlu olmak istemem – ki bunu yapacağım” diyor.

9 Ekim tarihli mektupta Erdoğan’ı tehdit eden Trump, Rahip Brunson olayını hatırlatarak, söz konusu olayda Türkiye’ye ekonomik zarar verdiğini hatırlatıyor.

Trump, mektubunda Erdoğan’ın, PKK terör örgütünün Suriye kolu PYD-YPG’nin silahlı birliklerinin başındaki terörist Ferhat Abdi Şahin ile müzakere etmesini istiyor.

“Senin sorunlarını çözmek için çok çalıştım” diyen Trump, Erdoğan’a mektubunda “Harika bir anlaşma yapabilirsin” diyerek, “General Mazlum (Kobani) seninle müzakere etmeyi kabul ediyor, geçmişte vermediği tavizleri verecek. Bana gönderdiği bir mektubu elimde tutuyorum” diyor.

Trump’ın Erdoğan’a gönderdiği iddia edilen mektupta, “Bunu doğru ve insancıl bir biçimde yapabilirsin” denilirken, “Sert adam olma. Aptal olma! Seni sonra arayacağım” ifadeleri yer alıyor.

Söz konusu mektup, Hürriyet’in Washington temsilcisi Razi Canikligil tarafından da paylaşıldı.

Beyaz Saray antetli kağıdına yazılı ve Trump’ın ıslak imzası olan mektubu, ABD’de kendisine en yakın medya organı olan Fox Tv sunucularından Trish Regan paylaştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *