BBC Türkçe, Davutoğlu’nun yeni açıklamalarına yer verdi

BBC Türkçe, Davutoğlu’nun yeni açıklamalarına yer verdi

Bir süredir yeni parti kuracağı yönünde söylentilerle gündemde olan eski başbakan Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya’da katıldığı bir iftarda katılımcılara “Hepinizi yeni bir hâl ile hallenmeye davet ediyorum” dedi.

BBC Türkçe servisi tarafından aktarılan habere göre, Davutoğlu konuşmasında bahsettiği ‘yeni hâlin’ geleceğe hitap edebilecek bir duruşun eseri olacağını vurguladı ve “Özetle ya yeni bir hâl ya da izmihlal (Yıkılma, çökme)” dedi. Davutoğlu’nun bu sözleri basında ‘yeni parti mesajı’ olarak yorumlandı.

Davutoğlu’nun konuşmasını gerçekleştirdiği iftar daveti ‘Konya Dostları Platformu’ adlı organizasyon tarafından düzenlendi.

Eski başbakan Davutoğlu, 22 Mayıs’ta Ankara’da ‘Ankara Dostları Platformu’, 27 Mayıs’ta ise Diyarbakır’da ‘Diyarbakır Gönül Köprüsü Dostları Platformu’ tarafından organize edilen etkinliklerde konuşmalar yapmıştı.

Davutoğlu Konya’daki konuşmasının birçok bölümünde ‘yeni bir hâl’ vurgusunu yaparken “Bizim sloganlara ve çok üst düzey söylemlere değil yeni bir hâle ihtiyacımız var. Yeni bir davranışa, yeni bir duruşa, yeni bir hâle kavuşmadıkça bize intikal eden emaneti, gelecek nesillere hakkıyla teslim edemeyiz” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *