Öcalan’ın mektubu niye şimdi?

Öcalan’ın mektubu niye şimdi?

Genelkurmay eski İstihbarat Başkanı, emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Abdullah Öcalan’dan gelen mektup üzerine yorumunu Independent Türkçe için yazdı

8 yılın ardından avukatları ile görüşmesine izin verilen Abdullah Öcalan’dan gelen mektup, avukatları aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu. Mektupta yazılanlar kadar mektubun zamanlaması da dikkat çekti.

Türkiye’de yayın yayan İngiliz yayın kuruluşu Independent’ın Türkçe sayfalarına, konuyla ilgili yorum yapan İsmail Hakkı Pekin, bunun iki nedeni olduğunu öne sürdü.

Yazısının bir bölümünde bu nedenleri şöyle sıraladı Pekin:

Peki, mektup niye şimdi?

İki nedeni var. Türkiye ve bölgede gerginliğin azaltılması gerekiyor. Türkiye çok cepheli bir savaşın, iç ve dış savaşın içine çekilmeye çalışıyor. Bunu önlemek için Öcalan’ın ağzından bu mesaj veriliyor.

İkinci nedeni İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinde gelinen son durum ve YSK’nın seçimlerin yenilenmesi konusunda verdiği kararla ilgili. YSK’nın İstanbul kararı ile İstanbul’daki Kürt kökenli Türk vatandaşlarının tepkisini önlemek ve yeniden yapılacak seçimlerde Kürt kökenli vatandaşlarımızın Ak Parti adayını desteklemelerini sağlamak.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *