Katar’dan Gazze ve Batı Yaka’ya 480 milyon dolar

Katar’dan Gazze ve Batı Yaka’ya 480 milyon dolar

Batı Yaka’da ve Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinlilere destek için Katar’ın 480 milyon dolar tahsis ettiği ve tüm haklarını elde etme mücadelesinde Filistin halkının yanında olduğu vurguladı.

Katar Haber Ajansı’nca yayınlanan habere göre, Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Âl Sani, Batı Yaka ve Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinliler için 480 milyon dolar tahsis edilmesi talimatı verdi.

Katar Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, 300 milyon doların Filistin Yönetimi’nin sağlık ve eğitim projelerine, 180 milyon doların da acil insani yardımlara, Birleşmiş Milletler’in Filistin’deki programlarını desteğe ve özellikle mübarek Ramazan ayında ve yazın sıcağında Filistinlilere daha iyi elektrik hizmeti verilebilmesi için tahsis edildiğini söyledi.

Uluslararası topluma seslenen Katar Dışişleri Bakanlığı, içinde bulunduğu insani krizi aşması için Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Bakanlık, Filistin halkına yapılan yardımın Katar ve Filistin halkları arasındaki dini kardeşlik ve Araplık bağlarının gereği olduğunu ifade etti.

Filistin ekonomisinin zayıflığının sebebi olarak yıllarca karşı karşıya kaldığı krizlere ve zorluklara işaret eden Katar Dışişleri Bakanlığı, eğitim ve sağlık gibi hizmetlere sahip olmanın her Filistinlinin en doğal hakkı olduğunu belirtti.

Katar, tüm haklarını elde etme mücadelesinde Filistin halkının yanında olduğunu bir kez daha vurguladı.

ilistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *