Amerikan heyeti Erbil’de Başbakan Barzani ile görüştü

Amerikan heyeti Erbil’de Başbakan Barzani ile görüştü

Başbakan Neçirvan Barzani, ABD Kongre üyelerinden oluşan heyet ile bir araya geldi, ilişkilerin geliştirilmesi vurgusu yapıldı.

Erbil (Rûdaw) – Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Barzani dün başkent Erbil’de ABD Kongre üyeleri heyeti ile bir araya geldi.

Görüşmede, bölgenin siyasi ve güvenlik durumu, terörden dolayı evlerini terkeden göçzedeler ve Kürdistan Bölgesi ile ABD ilişkileri ele alındı.

ABD Kongre heyeti, ABD’nin Kürdistan Bölgesi’ne olan desteğini yineleyerek, Kürdistan Bölgesi’ndeki gelişmeler, Peşmerge Güçleri’nin IŞİD’e karşı savaşta gösterdiği kahramanlık ve yüksek sayıda göçzedenin barındırılmasından dolayı övgüde bulundu.

Başbakan Barzani, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin ABD ile ilişkilerinin gelişmesine vurgu yaptı.

ABD’ye IŞİD’e karşı savaş ve her türlü terör tehlikesine karşı Kürdistan Bölgesi’ne yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür eden Barzani, bu konuda Erbil, Bağdat ve Uluslararası Koalisyon arasında koordinasyon ve yardımlaşma olması gerektiğini belirtti.

Barzani, Kürdistan Bölgesi’ndeki ekonomik gelişmeler ve krizin atlatılmasına ilişkin konuk heyeti bilgilendirerek, dost ülkelerden Kürdistan Bölgesi’ne yatırım yapmalarını ve farklı alanlarda başlattıkları reformlar konusunda destek olmalarını istedi.

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ve ABD’nin Erbil Başkonsolosu Stefan Fagin’in de hazır bulunduğu görüşmenin bir bölümünde ise, IŞİD’in yıkımına neden olduğu bölgelerin inşası, göçzedelerin evlerine dönmesi ve Erbil-Bağdat ilişkileri değerlendirildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *