Heniyye: Direnişin İşgal Güçlerini Dizginlemeye Gücü Yeter

Heniyye: Direnişin İşgal Güçlerini Dizginlemeye Gücü Yeter

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, işgal güçlerinin kırmızı çizgileri aşması halinde Filistin halkının bu durum karşısında sessiz kalmayacağını ve direnişin işgalciyi dizginlemeye gücünün yettiğini söyledi.

Heniyye, dün (25 Mart Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada, Filistin davasının Kudüs’te, Batı Yaka’da ve Gazze Şeridi’nde her düzeyde saldırıya maruz kaldığını ifade etti.

“Bu kapsamlı saldırıya tek saf halinde ve Arap kardeşlerimizle işbirliği yaparak karşı koymalıyız” diyen Heniyye, Kudüs’ün, esirlerin, Batı Yaka’nın ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin kendilerini birleştirdiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Golan’da işgal rejiminin egemenliğini tanıma kararını imzalaması hakkında da açıklama yapan Heniyye, Amerika’nın bölgeyi hedef alan planlarının ortaya çıkmaya başladığını belirtti.

Heniyye, Amerika’nın okyanus ötesinden aldığı bu tür haksız kararların tarihi ve coğrafi gerçeği değiştiremeyeceğini, Golan Tepeleri’nin Suriye’ye ait olduğunu kaydetti.

Golan Tepeleri’nin Suriye’nin ayrılmaz bir parçası kalacağını dile getiren Heniyye, Amerika’nın uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı tavrı karşısında Suriye’nin yanında olduklarını açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *