Eylemsiz duanın kimseye faydası olmuyor!

Eylemsiz duanın kimseye faydası olmuyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 Şubat’ta esnafla birlikte yaptığı dua üzerine, bugün Milli Gazete yazarlarından İsmail Hakkı Akkiraz, eylemsiz duanın faydasızlığına değindi ve “Haramlardan korunma kendiliğinden olmaz” diye yazdı.

Akkiraz, besmele ile başladığı yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın esnaf buluşmasında yaptığı esnaf duasını konu aldı. “Cumhurbaşkanı, Allah’ın yapılmasını yasakladığı her türlü haramı elbette bilmektedir.” vurgusunda bulunan Akkiraz,” Allah’ın gösterdiği doğru yol ‘İslam’dır. İslam ise ‘din ve düzen’dir. Erdoğan’ın inatla yürüttüğü ‘faizci kapitalist düzen’ ile ‘İslam’ arasında hiçbir bağlantı yoktur.” diye yazdı.

“Eylemsiz dua ve organize günahlar” başlıklı yazısında şöyle diyor Akkiraz:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 13.02.2019 tarihinde Başkent Voleybol Salonu’nda gerçekleşen esnaf buluşması toplantısında yaptığı konuşmasını “esnaf duası” ile tamamlamış: “Allah’ım bizi haramlardan uzak eyle, başkalarına el açtırma, senin emirlerine karşı gelmekten muhafaza eyle, bizlere doğru yolu göster. Cümlemizi darlıktan, bereketsizlikten, aldanmaktan veya aldatmaktan, hak yemekten, kul hakkına tecavüz etmekten muhafaza eyle. Bizleri açlık, yokluk, kıtlık, kuraklık, arazi ve semavi musibetlerden muhafaza eyle. Bizlere kanaat etmeyi, gönlü zengin, gözü tok olabilmeyi, hayırda yarışmayı, veren el olmayı nasip eyle. Allah’ım rızkımız gökte ise yere indir, yeraltındaysa yeryüzüne çıkar, uzakta ise yakınlaştır, zorsa kolaylaştır. Rızkımızı temiz ve helal eyle Allah’ım. Ya Rab bizleri nefsine uyarak kötülük işleyenlerden eyleme, işlerimizi hayırlı ve bereketli eyle, âmin.”

Biz Cumhurbaşkanı’nın bu duayı candan yaptığına inanıyor ve bazı hatırlatmalarda bulunmak istiyoruz.

Haram, Allah Teâlâ’nın yapılmasını yasakladığı şeylerdir.

Faiz haramdır.
Zina, içki, kumar haramdır.
İnsanların mallarını haksız yere yemek haramdır.
Yahudi ve Hıristiyanların milletine tabi olmak haramdır.
Domuz eti haramdır.
Materyalist eğitim haramdır.
Zulüm haramdır.
Ve daha başka haramlar da vardır.

Cumhurbaşkanı Allah’ın yapılmasını yasakladığı her türlü haramı elbette bilmektedir. Ancak yönettiği ülkede bütün bu haramların hepsi, bir “organize iktidar uygulamaları” olarak işlenmektedir.

Haramlardan korunmak kendiliğinden olmaz. Mutlaka bir çabanın gösterilmesi gerekir.

Bu duayı iyi analiz ettiğimizde, dua ile gerçekleşen arasında derin çelişkilerin bulunduğu muhakkaktır.

Türkiye; iktidarın işlediği “organize haram” işler sonucunda büyük bir çıkmazın içine sürüklenmiştir. Erdoğan iktidarı, 2019 yılı bütçesine 117 milyar lira faiz gideri koymuştur. Haksız vergilerin oranları artırılmıştır.

Bu ve benzeri uygulamaların, yukarıda yapılan dua ile bağdaştığını söylemek imkânsızdır. Allah’ın gösterdiği doğru yol “İslam”dır. İslam ise “din ve düzen”dir. Erdoğan’ın inatla yürüttüğü “faizci kapitalist düzen” ile “İslam” arasında hiçbir bağlantı yoktur.

Burada herkes için bir nefis muhasebesi yapmak gerekliliği vardır. Müslümanlık kötülükler ile mücadeleyi emreder. Haram lokmayı yasaklar.

İktidarın uygulamalarına baktığımızda, haram olan işlerin teşvik edildiğini, kötülüklerin korunduğunu rahatlıkla görmekteyiz. Dürüst olmak gerekirse, eylemsiz duanın kimseye bir faydası olmuyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *