PKK’ya gitmek değil de Cami’ye gitmek mi sorun!

PKK’ya gitmek değil de Cami’ye gitmek mi sorun!

MEB tarafından desteklenen ‘Haydi Çocuklar Camiye’ projesine CHP’den tepki gelince, PKK’nın götürdüğü çocukları için eylem yapan annelere vermediği destek hatırlatıldı.

Hatırlatan ise Star gazetesi yazarlarından Ersoy Dede oldu. Dede, yazısının bir bölümünü bu konuya ayırarak şunları yazdı:

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, MEB’in desteklediği ‘Haydi Çocuklar Camiye’ projesine Meclis’te yaptığı konuşma ile karşı çıktı. “… Anayasamız ve taraf olduğumuz uluslararası sözleşmeler gereğince etkinlik adı altında ideoloji empoze edilmesi çocukların düşünce ve vicdan özgürlüğünün ihlal edilmesi demektir….” Götürmeyin çocukları camiye diyor CHP yani.. Hani ‘Sen neden müslümana düşmanlık ediyorsun?’ dendiğinde; “…her gün cuma namazı kılarım, ablam başörtülüdür, dedem de hacıdır..” diyen CHP’nin, çocukları camiye ısındırmak için yapılmış bu muhteşem projeyi, Meclis’e soruyla taşımış olmasının izahı nedir acaba? Bakın terör örgütü PKK sistemli olarak dağa çocuk götürüyor. Çocuklarından haber alamayan anneler Diyarbakır belediye binası önünde aylarca çığlık çığlığa sustu.. Hangi CHP’li vekil; barajı geçtiği için şükür pilavı dağıttıkları, beraber iyi salladıkları HDP’den bunun hesabını sordu? Çocukların boyları kadar silahlarla askere kurşun atması sorun değil de camiyle tanışması mı sorun?.. Bir gün olsun, şaşırt beni CHP..

Bekir Başevirgen ne demişti?

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen önceki gün Meclis’te yaptığı konuşmasında Milli Eğitim Bakanı Selçuk’a itiraz getirerek şöyle demişti:

“6-13 yaş arasındaki çocukların camiye alıştırılıp beş vakit namazı camide cemaatle kılınmasının sevdirilmesi ve çocuklara cami sevgisinin aşılanması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile Türkiye genelinde yaklaşık bin 500 camide uygulanacak Haydi Çocuklar Camiye Projesi başlatılmıştır. Anayasamızın 41. maddesi ile çocuk hakları 42. maddesi ile eğitim hakları güvence altına alınmıştır. Anayasamız ve taraf olduğumuz uluslararası sözleşmeler gereğince etkinlik adı altında ideoloji empoze edilmesi çocukların düşünce ve vicdan özgürlüğünün ihlal edilmesi demektir. Milli Eğitim Bakanı’na soruyorum; söz konusu proje ile çocuklarımıza eğitim-öğretim adına ne kazandırılması planlanmaktadır. Katılım aralığı 6-13 yaş olarak belirlenmiş olan bu projenin bu kadar küçük yaştaki çocuklarımıza nasıl bir fayda sağlayacağı düşünülmektedir? Söz konusu projeye çocukların katılımı zorunlu olacak mıdır?”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *