Meclis’e 13 günlük yılbaşı molası

Meclis’e 13 günlük yılbaşı molası

Meclis Başkanvekili Mustafa Şentop’un başkanlığında dün toplanan Meclis Genel Kurulu, Danışma Kurulunun aldığı kararla 8 Ocak tarihine kadar tatile girdi.

TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Mustafa Şentop’un başkanlığında dün toplandı. Genel Kurul’da, Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine başlandı.

Kurul’da aynı zamanda İYİ Parti’nin “Doğu Türkistan’da yaşananların incelenmesi”, HDP’nin “Cezaevinde bulunan Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in maruz kaldığı hukuksuzluklar”, CHP’nin “gençlerin istihdam sorunuyla” ilgili araştırma önergelerinin öngörüşmelerinin yapılmasına ilişkin grup önerileri oylandı ve kabul edilmedi.

Daha sonra, Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Teklifin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanması ile birinci bölümünde yer alan maddelerin görüşmelerine geçildi.

Bu görüşmeler arasında, Meclis Danışma Kurulu’nun aldığı karar açıklandı. Buna göre, Genel Kurul çalışmalarına 8 Ocak 2019 Salı gününe kadar ara verildi. Böylece, milletvekilleri 27 Aralık’tan itibaren 13 günlük bir ara tatile çıkma imkanına kavuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *