Filistin küçük kantonlara dönüşsün isteniyor

Filistin küçük kantonlara dönüşsün isteniyor

Yahudi yerleşkelerinin kanser hücreleri gibi yayılması nedeniyle Batı Yaka köyleri ve kentleri birbirinden kopuk kantonlara dönüşmüş durumda. Batı Yaka’daki bu durum bağımsız Filistin devletini de pratikte imkansız hale getiriyor.

İşgal rejimindeki sağcı politikacılar, silahtan ve egemenlikten yoksun kantonlardan oluşan Filistin devleti fikrini Amerikalı yetkililere açmaya başladı.

Kudüs kentindeki işgal belediyesi başkanı Nir Barkat, geçtiğimiz günlerde Amerika’ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında birçok yetkiliyle görüştü.
Barkat’ın söz konusu görüşmelerde İsrail sağının benimsediği siyasi tavrı sunduğu ve Filistinlilere özerklik verilerek Batı Yaka’nın İsrail egemenliği altına alınmasını önerdiği kaydedildi.

Barkat, Yahudi yerleşimcilere ait 7’nci kanalın internet sitesine verdiği ve Arabi 21 sitesi tarafından Arapça’ya çevrilen röportajda, Amerikalı yetkililerle görüşmelerinde, başarısızlığı kanıtlanan “iki devletli çözüm” yerine İsrail sağının görüş birliğiyle benimsediği siyasi planı gündeme getirdiğini ifade etti.

Planın Batı Yaka’daki Filistin köylerinde ve kentlerinde özerk yönetimin hakim olmasını ve Yahudi yerleşkelerinin İsrail egemenliğine alınmasını içerdiğini belirten Barkat, plana göre Batı Yaka’nın tamamında güvenliğin işgal güçlerinin elinde olacağını söyledi.

israel occupiers map ile ilgili görsel sonucu

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *